Waterveredeling Deel 1: Ioniseren
Waterveredeling biedt schitterende mogelijkheden voor het creëren van waterkwaliteiten. Helemaal als het gaat om drinkwater en voedselbereiding. Omdat ik hier enthousiast over ben, deel ik graag mijn kennis en ervaring met jou.
In deze serie over waterveredeling zal ik de specifieke methoden en technieken belichten. Dit Blog gaat over: Waterionisatie in de keuken en het huishouden: voeding en hygiëne.
Voor alle duidelijkheid: het ioniseren van water is een hééél uitgebreid onderwerp, dat past echt niet in één Blog artikel. Ik ga hier in op de praktische waarde in huis, omdat je misschien overweegt om een waterionisator aan te schaffen.
Als je nadenkt over het aanschaffen van een Waterionisator, neem dan contact op. Ik leg je graag het verschil uit met een H2 (waterstofgas) Maker, als het je te doen is om de gezondheidsvoordelen ofwel medisch gebruik!
Een waterionisator wordt meestal gekocht voor de medische toepassing van basisch water en daarom voor de productie van drinkwater. Daarmee laat je de waarde van de andere pH waarden ongebruikt. Dus heb je er al eentje in huis, maak daar dan optimaal gebruik van.. (en wees je bewust van het belang van zorgvuldig onderhoud en de aandachtspunten voor je gezondheid).
pH begrijpen en gebruiken
Sinds electrolyse technologie het mogelijk maakte om een waterionisator te maken die zowel effectief als klein genoeg is om in de keuken te plaatsen, hebben nieuwsgierige mensen geëxperimenteerd met manieren om geïoniseerd water te gebruiken.
Een probleem dat steeds opduikt is het verkeerde begrip van de feitelijke chemische eigenschappen van elk van de pH waarden, die kunnen worden geproduceerd door hoge kwaliteit waterionisatoren.
Het algemene gebrek aan begrip heeft het wijdverbreide gebruik van hoogwaardig geïoniseerd water belemmerd en leidde ook tot verkeerd gebruik ervan.
De volgende informatie is bedoeld om een aantal richtlijnen, tips en ook recepten te geven voor een optimaal gebruik van je waterionisator in de keuken en voor schoonmaak werkzaamheden.
Waarom zou je gebruik maken van geïoniseerd water om voedsel schoon te maken?
Schoonmaken en bewaren
Het grootste deel van het voedsel dat beschikbaar is voor ons via lokale supermarkten, fruitkramen en zelfs biologische voedselmarkten, is geplukt, verpakt, verzonden en opgeslagen voor enkele dagen, weken of maanden voordat we het inkopen en bewaren tot gebruik. Met elk uur neemt de oxidatie waar je voedsel aan is blootgesteld, toe.
Zelfs als je zo bevoorrecht bent dat je verse, lokaal geteelde producten kunt verkrijgen, is je voedsel behandeld door een aantal mensen op de velden en in boomgaarden, voordat het in je keuken beland. Allerlei handelingen die het aantal bacteriën, virussen en parasieten verhogen. Dit maakt het schoonmaken van je voedsel noodzakelijk.
De meeste traditionele reinigingsmethoden gebruiken chemicaliën zoals chloor, waterstofperoxide en petrochemisch beladen ‘detergentia’, die niet veilig zijn om in te nemen. Zij strippen je voeding zelfs van voedingsstoffen en verhogen hun blootstelling aan oxidatie, waardoor weer sneller bederf optreedt.
Het goede nieuws is dat het gebruik van geïoniseerd water je voeding effectief schoonmaakt en zelfs revitaliseert. Sommige van de effecten van oxidatie kunnen worden gekeerd en bederf wordt vertraagd. Je hoeft enkel te weten welke pH waarden te gebruiken om optimale resultaten te bereiken.
Gebruiken van de waterionisator
Daarom heb ik aan de hand van het boekje van Dr. P. Parker een digitale Nederlandse handleiding gemaakt, die je voor € 11,- kunt aanvragen.
Je ontvangt ruim 50 nuttige tips om je voedsel schoon te maken en te bewaren, voor behoud van de versheid. Je vindt ook concrete tips voor het reinigen van je keuken en keukengerei.
Zo wordt het gebruik van geïoniseerd water in je keuken een geweldige manier is om geld te besparen en het milieu te sparen! Meervoudige winst dus..
Dit is wat je zult vinden in de handleiding:
- Het gebruik van geïoniseerd water om je eten schoon te maken.
- Reiniging en opslaan van uw fruit en groenten
- Reinigen en bewaren van Bessen en Paddenstoelen
- Het schoonmaken van Citrusvruchten
- Reiniging Meloenen en Pompoenen
- Reiniging en opslaan Wortelgewassen
- Reinigen van Vis en Gevogelte
- Schelpdieren
- Perfecte eieren
- Reiniging en weken van Bonen en Granen
- Geïoniseerd water in Raw Food en Kiemen
- Soepele Smoothies
- Maken van Koffie en Thee
- Het maken van koffie en thee concentraten
- Waarom gebruik maken van geïoniseerd water om eten te koken?
- Het maken van Bouillons en Soepen
- Stomen van Groenten
- Het maken van salade Dressings, Marinades en Sauzen
- Pasta koken
en over het hygienisch reinigen van je keuken: - Solide werkbladen
- Roestvrij staal
- Porselein
- Geborsteld nikkel of Chrome
- Houten kasten en vloeren
- Tegels en glas
- Koelkast en vriezer
- Snijplanken
- Messen
- Potten en pannen
- Schotels en glaswerk
- Bestek
Zelfs je wasgoed kun je draaien op puur water:
- Wasmachine was en handwas
- Olie- en eiwit vlekken verwijderen
- Fris ruikend wasgoed zonder agressieve chemicaliën
Dus doe je voordeel met dit scala aan mogelijkheden om met de kracht van puur water je voedsel, drinkwater en huishouden op een duurzame manier te verzorgen. Met de handleiding draag ik graag bij aan deze manier om water optimaal te benutten en te beschermen tegen allerlei overbodige chemicaliën.
Tot besluit: als je twijfelt over het aanschaffen van een Waterionisator, neem dan contact op. Ik leg je graag het verschil uit met een H2 (waterstofgas) Maker, als het je te doen is om de gezondheidsvoordelen ofwel medisch gebruik.!
voor ons water,
Giovanna