geosilica-pure-300-ml-met-verpakking

Colloïdaal Silicium in IJslands Water


Essentiële voedingsstof

Silica is een mineraal wat in overvloed in de natuur aanwezig is. Silica bestaat uit één atoom silicium gebonden aan twee zuurstofatomen, chemisch genoemd siliciumdioxide (Si02). Silicium is noch een metaal, noch een niet-metaal. Het is een metalloïde. Dit betekent dat het eigenschappen heeft van zowel metaal als niet-metaal.

Het menselijk lichaam gebruikt silicium en heeft gezondheidsvoordelen. Wetenschappers geloven dat silicium betrokken is bij verschillende belangrijke processen in het lichaam en zien het als een essentiële voedingsstof.

Mineraal

De algemene mineraal silicium wordt normaal gevonden als een kwarts, een overvloedig ingrediënt in zand. Silicium is hoofdzakelijk aanwezig als een vaste stof, omdat het slecht oplost in water. Silicium bestaat uit moleculen, maar vooral uit deeltjes in verschillende afmetingen en vormen. Sommige van deze deeltjes kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Specifiek wanneer silicium wordt ingehaald op een regelmatige basis en wanneer ingeademde silica-deeltjes groot zijn, kunnen deze op lange termijn schadelijk worden.

Silicium

Omgekeerd zijn silicium moleculen en silicadeeltjes die via de mond worden geconsumeerd gunstig. Silica bestaat voor 46% uit silicium en is een natuurlijk bestandsdeel van onze voeding. Siliciumconsumptie via de voeding komt voornamelijk voor als siliciumdioxide oplost in water en als monokiezelzuur aanwezig is in voedingsmiddelen. De consumptie van de silica wordt door zowel de Europese als de Amerikaanse autoriteiten als veilig beschouwd.

Het menselijk lichaam krijgt echter weinig silicium uit voeding, omdat onze voeding er weinig van bevat en omdat het slecht wordt opgenomen in de darmen. Terwijl sommige voedingsmiddelen relatief hoge concentraties silicium bevatten, zoals sommige granen, fruitsoorten, groenten en dranken, is de opname van silicium daaruit over het algemeen laag. 

Biologische opneembaarheid

De lichamelijke opname uit voeding (in een andere term: biologische beschikbaarheid) varieert. Het lijkt erop dat hoe hoger de concentratie silicium in een voedingsmiddel, hoe lager de biologische beschikbaarheid ervan. Dranken lijken in het algemeen een hoge biologische beschikbaarheid van silicium te hebben. Van siliciumhoudend water is ook aangetoond dat het de opname van silicium verhoogt, omdat het de uitscheiding van silicium via de urine verhoogt. Met andere woorden: in dranken opgelost silicium wordt het beste door het lichaam opgenomen.

Voedingsfactor

Siliciumgebrek is niet beschreven voor mensen, maar dieren die siliciumgebrek hebben, hebben misvormingen in schedel en botten, slecht gevormde gewrichten, verminderd kraakbeen en een verstoorde mineralenbalans in hun botten. Dit toont aan dat silicium een belangrijke voedingsfactor is voor de gezondheid van de botten. Daarom stellen wetenschappers voor dat gezonde voeding voedingsmiddelen moeten bevatten die sporenelementen zoals silicium bevatten in hoeveelheden die de gezondheid bevorderen, zelfs als dit momenteel niet als essentieel wordt beschouwd. Een inname van silica via de voeding van 25 mg / dag, wat overeenkomt met ongeveer 10 mg / dag silicium, zou een adequate inname zijn zonder nadelige effecten.

Botten

Silicium blijkt belangrijk te zijn voor de gezondheid van de botten. Verschillende bevolkingsonderzoeken hebben een dergelijke rol ondersteund. Suppletie met silicium verhoogde het botvolume en de botmineraaldichtheid bij mensen met osteoporose. Ook hebben studies in cellen aangetoond dat silicium processen stimuleert die belangrijk zijn voor gezonde botten. Dierstudies tonen aan dat suppletie met silicium de botgezondheid van muizen en ratten verbetert. Het is niet duidelijk hoe silicium de gezondheid van de botten beïnvloedt. Wetenschappers suggereren dat silicium de productie ondersteunt van een eiwit dat belangrijk is voor de structuur van de botten en huid: collageen. Anderen suggereren dat silicium de stabilisatie van collagenen of soortgelijke structurele moleculen kan ondersteunen.

Collageen

Botimplantaten (bv. Tandheelkundige implantaten, chirurgische botvervangingen) gecombineerd met silicium en silica stimuleerden de groei van nieuw bot door de productie van collageen te verhogen. Verschillende vormen van silicium worden momenteel onderzocht op hun mogelijke toepassing als nieuw fractuurgenezend biomateriaal. Ook worden zeer kleine deeltjes siliciumdioxide bestuurd op hun antimicrobiële effecten. Silicium verbetert mogelijk niet alleen de botgezondheid door de collageensynthese te stimuleren. Een geoptimaliseerde collageensynthese door silicium kan ook de structurele integriteit van de huid verbeteren, bijdragen aan gezonder haar en nagels en wondgenezing ondersteunen.

Aluminium

Sommige studies suggereren dat silica in drinkwater en andere vormen van silicium in dranken de schadelijke effecten van aluminium in voeding kunnen tegengaan en daarom kunnen helpen bij het voorkomen van de ziekte van Alzheimer.

Colloïdaal

Hoewel de specifieke biochemische of fysiologische rol van silicium in het menselijk lichaam grotendeels onbekend is, wordt algemeen aangenomen dat deze functies bestaan. Als gevolg hiervan is er een groeiende belangstelling voor de mogelijke therapeutische effecten van in water oplosbare (colloïdale) silica op de menselijke gezondheid.

PURE 100% NATURAL SILICA MINERAL

PURE is Geosilica’s originele signature product met puur geothermal silica in puur IJslands water. PURE is een 100% natuurlijk en chemicalien vrij supplement. PURE is geregistreerd bij de Vegan Society. Je kunt het product PURE Geosilica hier bekijken Of hier bestellen.


Wetenschappelijk onderzoek naar de relatie tussen Alzheimer, aluminium en siliciumrijk water.

De website orthokennis.nl geeft een mooi aanvullend overzicht van meer onderzoek en de specifieke eigenschappen van silicium.

Check ook het interview met Aluminium expert Christopher Exley  Professor of Bio-inorganic Chemistry, Keele University, UK: 'Aluminium, le corps blessé… Une invasion toxique'

en zijn presentatie: 'Achieving Optimal Health'.

Tot slot een interview met Dennis Nelisse over zijn vader, Silica water en Alzheimer:


Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down