MRET wateractivatie

MRET wateractivatie

Molecular Resonance Effect Technology (MRET) staat voor een innovatieve technologie ter bevordering van een gezond celmetabolisme.

Deze technologie is o.a. verwerkt in de MRET Wateractivator en is uitgevonden door de Russische wetenschapper Dr. Igor V. Smirnov Ph.D. Hij is een nucleair fysicus die thuis is in stralingswetenschappen en hij heeft deze technologie ontwikkeld op basis van zijn conclusies tijdens het onderzoeken van overlevenden van de Chernobyl ramp.

Hij ontdekte de waarde van het natuurlijke water dat deze mensen dronken en ook het speciale kenmerk van dit Kaukasische water: 'lineair' gestructureerde watermoleculen. De MRET technologie is in het jaar 2000 door Dr. Igor Smirnov gepatenteerd in de VS (US Patent No.6022479) en komt voort uit onderzoek naar natuurlijke biologische processen waarbij menselijke resistentie tegen EMF / EMR straling centraal staat. Het heeft Dr. Smirnov tien jaar gekost om het natuurlijke proces dat tot die waterkwaliteit leidt, te repliceren.

De MRET Wateractivator 'activeert' water door het te informeren via een subtiel laagfrequent elektromagnetisch veld en pro-biotische elektromagnetische golven, waardoor watermolecuul clusters en chaotische watermoleculen worden geordend in een 'single file alignment' (SFA). De door MRET geactiveerde watermoleculen verwerven behalve moleculaire structurering, bepaalde fysische en elektrodynamische kenmerken, die overeenkomen met het water uit beroemde helende bronnen.

De bevindingen van Igor V. Smirnov en zijn uitvinding zijn wereldwijd wetenschappelijk onderzocht en de resultaten liegen er niet om. Deze WaterWiki pagina geeft een overzicht van alle verzamelde gegevens t.a.v. MRET en de Wateractivator. Op de productpagina van de MRET Wateractivator vind je ook een link naar de PDF: 'Moleculaire-Resonantie-Effect-Technologie'. Dit omvat 108 pagina's met zowel de diverse meetmethoden die zijn benut om de werking aan te tonen, als ook best practices en resultaten bij meerdere ziektebeelden.

Wil je dit liever niet vertaald maar de originele Engelstalige versie door Igor Smirnov & Howard Fisher, dan kun je die vinden op researchgate.net: 'Molecular Resonance Effect Technology: The Dynamic Effects on Human Physiology'.  Dat is (vooral prijstechnisch) een stuk toegankelijker dan deze boeken:


                                         

Preventief & regeneratief

In principe zijn de geselecteerde methodes in het Nieuw Water assortiment niet medisch van aard, in de zin dat zij niet specifiek bedoeld zijn voor therapeutische toepassingen. Zij werken voor gezondheid in preventieve zin: voor dagelijks 'onderhoud' van gezondheid en algeheel welzijn. Maarrr... inmiddels is mij duidelijk dat bijna alle methoden en leefstijl interventies die gericht zijn op (preventieve) gezondheidszorg, ook van nut zijn in curatieve zorg.

En vice versa, natuurlijk. Alles wat bijdraagt aan detoxen en antioxidatie, herstel van innerlijke balans en immuniteit, is zowel preventief als regeneratief van waarde. Logisch, want uiteindelijk is gezondheid en genezing het gevolg van de zelfherstellende en regenererende vermogens van het lichaam (of liever, de bodymind eenheid).

Zo is bijvoorbeeld de waterionisator populair geworden door het genereren van basisch drinkwater: bedoeld om te ontzuren en beter te hydrateren en voor de antioxidante werking. Dit water werd succesvol benut door Dr. Hiromi Shynia, in het dieet dat hij voorschreef aan (darm)kanker patienten. De waterionisator wordt (voor dit doel) inmiddels vervangen door de waterstofgas maker (H2 Maker), omdat is gebleken dat het gehalte aan vrije waterstof in basisch water, de spectaculaire werking verklaart. Bovendien werken zowel de MRET als de H2 Makers en waterionisatoren specifiek op het bevorderen van hydratatie. En dit is waar het allemaal bij elkaar komt, want hydratatie is de primaire en essentiele behoefte voor (gezond functionerend) leven.

Hydratatie

En nu is er dan ook de MRET Wateractivator: actief voor optimale hydratatie door beïnvloeding van de moleculaire ordening. De moleculaire structuur wordt geroemd door de lineaire organisatie van de watermoleculen, waardoor de biologische opneembaarheid door de cellen verdrievoudigd. Dit heeft alles te maken met de 'Aquaporins' die in 2003 door Peter Agre, Nobelprijswinnaar, op de kaart zijn gezet.

Door de verbeterde hydratatie worden voedingsstoffen sneller en beter aan de cellen geleverd en afvalstoffen worden beter en sneller afgevoerd. Dit bevordert dus de ontgifting van het (intra-) cellulaire water, wat essentieel is in langdurige gezondheid. Kernachtig verwoord door Nobelprijswinnaar Dr. Alexis Carrel:

[tweetquote]"The cell is immortal. It is merely the fluid in which it floats which degenerates. Renew this fluid at intervals; give the cell something on which to feed (nutrients) and, so far as we know, the pulsation of life may go on forever..." [/tweetquote]

Volgens de "Molecular Resonance Effect Theory", ontwikkeld door Dr. Igor V. Smirnov, is MRET geactiveerd water gunstig voor biologische systemen, vanwege zijn dynamische lange-afstands-meerlaagse-moleculaire structurering, vergelijkbaar met de celwaterstructuur beschreven door Dr. Gilbert N. Ling(2003): "Een nieuwe theoretische basis voor de gepolariseerde georiënteerde meerlagige theorie van celwater en van dynamische structuren van watermoleculen". Is niet helemaal te volgen voor een leek (zoals ik :) natuurlijk, maar het geeft wel aan dat er veel gebeurt op moleculair niveau en het blijkt dat daar winst valt te behalen voor gezondheid.


Onderbouwing

Door de degelijke onderbouwing en het door mij onderkende belang van optimale hydratatie, heb ik besloten de MRET op te nemen in mijn selectie waterveredeling methoden. Je kunt de productpagina hier vinden: MRET Wateractivator en alle achtergrondinfo en ook FAQ's vind je op deze WaterWiki pagina.

De relatie met 'stralingsvervuiling' is onontkoombaar, net als dat de gevolgen van allerlei vormen van (kunstmatige) straling ook onontkoombaar op ons af komen. Dit is geen populair onderwerp, ook niet in 'mijn wereld', maar dat neemt niet weg dat het fijn is om te weten dat je (en hoe je) iets kunt doen om nadelige effecten te minimaliseren. Zeker wanneer dat relatief moeiteloos kan, bijvoorbeeld door een optimale kwaliteit water te drinken.

Om niet helemaal voorbij te gaan aan de testresultaten die zijn behaald door het onderzoeken van de toepassing van MRET water, gebruikt door mensen die kampen met o.a. HIV, carcinogene tumors en huidproblemen als Psoriasis, wil ik melden dat die inzichtelijk zijn op aanvraag. Op deze pagina beperk ik mij tot meer algemene informatie. Voor alle duidelijkheid: de MRET Activator is een huishoudelijk apparaat, geen medisch apparaat.

 • Elk zuiver drinkwater of andere vloeibare voedingsstoffen, zoals melk, olie, sap of wijn, kan geactiveerd worden.
 • MRET water kan ook worden gebruikt om te koken en het gekookte voedsel in de koelkast te bewaren.
 • Ook om huid en haren mee te besproeien.

Werkt MRET echt? 12 MRET water testen die je gezien wilt hebben:

Biologische testen:

 1. http://www.cellphone-health.com/mret-activated-water-successful-application-preventive-treatment-enhanced-tumor-resistance-oncology.htm Het doel van dit onderzoek was het bestuderen van muizen op het effect van MRET-geactiveerd water als een potentieel middel voor de preventie en behandeling van twee soorten oncologie ziekten.
 2. http://www.cellphone-health.com/effect-mret-activated-medium-cell-morphology.htm Het in vitro onderzoek van normale PMBC-cellen (perifere mono nucleaire bloedcellen) en op HeLa-kankercellen (cellijn ATCC # CCL-2 cervicaal adenocarcinoom).
 3. http://www.cellphone-health.com/mret-rebounding-effect-white-blood-cell-counts.htm Een klinische observatie werd uitgevoerd op een patiënt die een chemotherapiebehandeling ondergaat voor gemetastaseerde nasofarynxkanker.
 4. http://www.cellphone-health.com/antibacterial-effect-mret-water.htm Testen uitgevoerd bij C.A.I. Environmental Laboratory, Carlsbad, VS onthulde de significante vermindering van de hoeveelheid totale coliformen na het proces van MRET-activering.
 5. http://www.cellphone-health.com/effect-mret-activated-water-escherichia-coli-k12-complex-microbiological-associations.htm MRET geactiveerd water remmend effect op groei van voorwaardelijk pathogene bacteriën Escherichia coli K-12 in aërobe en anaerobe omgeving.
 6. http://www.cellphone-health.com/mret-water-live-blood-cell-analysis.htm Levende bloedanalyse toont de vorming van bloedcellen en het effect van aanvallen van vrije radicalen vóór en na het nemen van met MRET geactiveerd water.
 7. http://www.cellphone-health.com/mret-water-effect-seed-germination-growth-plants.htm MRET geactiveerd water versnelde het proces van zaadontkieming van verschillende planten (met name van kool, pompoen, snijboon, tuinradijs en erwten) en verbeterde hun groeicyclus.

Natuurkundige testen:

 1. http://www.cellphone-health.com/nuclear-magnetic-resonance-test.htm Experimentele gegevens onthulden een consistente 2,5-voudige toename in de breedte van de "protonpiek" in de lijn van NMR-absorptie voor de monsters van met MRET geactiveerd water.
 2. http://www.cellphone-health.com/modification-ph-values-mret-activated-water.htm In MRET-water dat gedurende 30 minuten werd geactiveerd, vertoonden de pH-waarden de neiging om dichter bij neutraal pH = 7 te komen in vergelijking met niet-geactiveerd water.
 3. http://www.cellphone-health.com/mret-water-viscosity-test.htm De abnormale lage viscositeit van MRET-geactiveerd water in het gebied van zeer lage waarden van tangentiële druk toegepast op het water werd ontdekt tijdens de experimenten uitgevoerd aan de Moscow State University.
 4. http://www.cellphone-health.com/reduction-free-radicals-mret-activated-water.htm Testen uitgevoerd bij C.A.I. Environmental Laboratory, Carlsbad, VS onthulde de vermindering van vrije radicalen na het proces van MRET-activering.
 5. http://www.cellphone-health.com/mret-water-high-voltage-photography-test.htm De hoogspanningsfoto's toonden het verbeterde corona-ontladingseffect (lichtgevende randen die rond elektrisch geleidende monsters van water verschijnen) in MRET-water.

Mogelijke voordelen in de praktijk:

 • Helpt drie keer sneller hydrateren dan geïnactiveerd water *
 • Helpt bij optimale opname *
 • Helpt het lichaam bij het in evenwicht brengen van pH-waarden *
 • Helpt de bloedsomloop te normaliseren *
 • Ondersteunt krachtige antioxiderende effecten *
 • Ondersteunt vitale bioveldcommunicatie *
 • Helpt het natuurlijke ontgiftingsproces van het lichaam en ondersteunt op zijn beurt een gezonde darmflora *
 • Ondersteunt de optimalisatie van de beschikbaarheid van voedingsstoffen en vitaminen voor uw lichaam *
 • Antibacteriële en antischimmel eigenschappen *
 • Ondersteunt natuurlijke huidhydratatie en collageenproductie **
* Uitspraken met betrekking tot producten waarnaar wordt verwezen op deze website of literatuur zijn niet beoordeeld door overheidsinstanties. Deze producten zijn niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, behandelen, verlichten, genezen of voorkomen. Getuigenissen geven de feitelijke ervaring van elk individu weer, zijn alleen anekdotisch en kunnen atypisch zijn.

FAQs.

Q. Waarom is de "single-file aligned" structuur van watermoleculen zo belangrijk?

A. Wanneer we worden geboren, zijn de watermoleculen in onze cellen uitgelijnd. Ons jonge lichaam zet zelfs al het water dat we drinken om in die noodzakelijke structuur. Maar naarmate we ouder worden, neemt het vermogen van ons lichaam om het water dat we drinken om te zetten in SFA (Single-File Alignment) drastisch af en worden de hydratatie niveaus van ons lichaam steeds meer aangetast. Door zijn ontdekking van 'Aquaporins', bewees de Nobelprijswinnaar Dr. Peter Agre dat water, om optimaal effectief te zijn in het lichaam, moet worden ontclusterd en liefst weer uitgelijnd.

Q.Welk type water moet ik gebruiken voor activering? Is kraanwater oké?

A. Tenzij uw kraanwater vrij is van onzuiverheden en gifstoffen, raden wij aan gefilterd water te gebruiken (omgekeerde osmose of gedestilleerd water is ook goed). Hoewel het met MRET geactiveerde water ook antibacteriële eigenschappen heeft, is de MRET Wateractivator geen waterfiltratiesysteem. Het is ontworpen om de watermoleculen om te zetten in de lineaire uitlijning die optimaal is voor cellulaire hydratatie. U kunt alle drinkwaters gebruiken.

Q. Kan ik het water langer dan 30 minuten activeren?

A. De optimale activering tijd is 30 minuten. U krijgt geen extra voordelen bij het activeren van water / vloeistoffen gedurende meer dan 30 minuten.

Q. Zal MRET de pH van het water veranderen?

A. MRET helpt het natuurlijke pH-evenwichtsproces van het lichaam ondersteunen.

Q.Blijft het water voor altijd lineair?

A. Nee, dat doet het niet. Als het wordt bewaard bij kamertemperatuur, 24 uur. Als het goed gekoeld is, 45 dagen.


Q.Kan ik ermee koken of mixen in eten en sappen?

A. Door het water te verwarmen, verander je de structuur van het water. Het kan worden opgewarmd voor thee, maar we raden af om het voor een lange periode te koken.


Q.Kan ik fruit en groenten met MRET water wassen?

A. Ja, er is aangetoond dat gewassen groenten en fruit langer vers in de koelkast blijven.


Q. Kan MRET water worden gekoeld?

A. Ja, je kunt MRET water in de koelkast of op kamertemperatuur bewaren. Als algemene regel geldt dat hoe kouder het MRET water is, hoe langer de structuur van de SFA (Single-File Alignment) intact blijft.


Q.Wat is de houdbaarheid van het water nadat het is geactiveerd en gebotteld?

A. Als het wordt bewaard bij kamertemperatuur, 24 uur. Als het goed gekoeld is, 45 dagen.


Q. Is er een minimale hoeveelheid vereist om de karaf te vullen?

A. Nee, er is geen minimale hoeveelheid vereist om het water te activeren


Q. Moet het uit zonlicht of in de koelkast worden bewaard, zijn er speciale omstandigheden voor opslag om de activering te behouden enz.?

A. We raden af dat het op een hoog vuur wordt geplaatst of gedurende lange tijd wordt opgeslagen in metaal. Je kunt metalen flessen gebruiken als je dezelfde dag nog water drinkt.


Q.Is het nuttig om MRET water op mijn gezicht of lichaam te spuiten en zo ja, welke voordelen kan ik hiervan verwachten?

A. Ja, het is nuttig om  MRET water op je gezicht en / of huid te spuiten. Onze huid is het grootste orgaan dat ons lichaam heeft. De huid heeft eigenschappen die het in sommige opzichten resistenter maken dan andere organen. Wanneer het echter wordt blootgesteld aan blootstelling aan chemicaliën, evenals aan fysieke blootstellingen zoals hitte, kou, UV of zelfs straling, plus aan biologische blootstellingen zoals virussen en bacteriën, is het van groot belang dat de huid optimaal wordt gehydrateerd en gevoed.


Q.Wat is de levensduur van de activator eenheid?

A. De MRET activatoreenheid gaat 14.400 activeringen mee, waarbij elke activering 30 minuten duurt (de aanbevolen lengte). Dat komt neer op ongeveer 39 jaar wanneer het eenmaal per dag wordt gebruikt.


Q.Zijn er filters / cartridges of onderdelen die regelmatig moeten worden vervangen?

A. Nee, het  MRET systeem heeft geen onderdeel dat periodiek moet worden vervangen.


Q. Wat gebeurt er als de activator niet meer functioneert? Is er een garantie?

A. Neem contact op met Nieuw Water voor reparatie of vervanging tijdens de garantie periode van 1 jaar en daarna, voor overleg.


Q. Kan het MRET systeem worden gebruikt met een 240V-voedingsbron?

A. Ja, de MRET Wateractivator wordt geleverd met een 120v / 240v-voedingsadapter. In sommige landen kan een stekker adapter nodig zijn.


Wetenschappelijke publicaties:

 • Vysotskii, V.I., Kornilova, A.A. and Smirnov, I.V. (2009) ” APPLIED BIOPHYSICS OF ACTIVATED WATER: The Physical Properties, Biological Effects and Medical Applications of MRET Activated Water” , World Scientific Publishers, Singapore.
 • Smirnov, I.V. (2008) “The Concept and Effects of MRET Activated Water” Explore Magazine, Vol.17, No.6: 62-64, USA
 • Smirnov, I.V. (2008) “The Anomalous Electrodynamic Characteristics and Polarized-Oriented Multilayer Molecular Structure of MRET-Activated Water” International Journal of Nanoscience, Vol.7, No.4 and No.5: 1-5, World Scientific Publishing
 • Vysotskii, V.I., Smirnov, I.V. and Kornilova, A.A. (2005) “Introduction to the Biophysics of Activated Water” Universal Publishers, USA
 • Smirnov, I.V. (2008) “The Effect of MRET Activated Water on Microbiological Culture Escherichia coli K-12 and on Complex Microbiological Associations” Explore Magazine, Vol.17, No.1: 57-61, USA,
 • Smirnov, I.V. (2007) “The Anomalous Low Viscosity and Polarized-Oriented Multilayer Structure of MRET Activated Water” Explore Magazine, Vol.16, No.4: 37-39, USA
 • Smirnov, I.V. (2007) “MRET Activated Water and its Successful Application for Preventive Treatment and Enhanced Tumor Resistance in Oncology” European Journal for Scientific Research, Vol.16, No.4: 575-583, Germany
 • Smirnov, I.V. (2006) “Mechanism of Possible Biological Effect of Activated Water on Patients Suffering from Alzheimer’s Disease” Explore Magazine, Vol.15, No.5: 53-56, USA
 • Vysotskii, V.I. (2006) “Experimental Observation and the Biophysical Model of Strong Germicidal Activity of Water Activated with the help of MRET Process” and “Investigation of Physical Properties of MRET Activated Water and its Successful Application for Prophylaxis and Treatment of Oncology”  Program and Abstract Book, International Congress on Medical Physics and Biomedical Engineering, August 27 – September 1, 2006, Seoul, Korea
 • Smirnov, I.V. (2006) “The Physiological Effect of MRET Activated Water on Patients Suffering from AIDS” Explore Magazine, Vol.15, No.2: 37-40, USA
 • Smirnov, I.V. and Peerayot, T. (2006) “The Physiological Effect of MRET Activated Water” Explore Magazine, Vol.15, No.1: 38-44, USA
 • Smirnov, I.V. (2006) “Clinical Observation by Peerayot Trongsawad, M. D., Using MRET-Activated Water as Additional Treatment” Explore Magazine, Vol.14, No.6, USA
 • Smirnov, I.V. (2005) “The Possible Effect of MRET Activated Water on Diabetic Patients” Explore Magazine, Vol.14, No.2: 49-54, USA
 • Smirnov, I.V. (2004) “The Effect of a Specially Modified Electromagnetic Field on the Molecular Structure of Liquid Water” Explore Magazine, Vol.13, No.1, USA
 • Smirnov I.V. (2003) “Mechanism of possible Biological Effect of Activated Water on Patients Suffering from Alzheimer’s Disease” Explore Magazine, Vol.12, No.5, USA
 • Smirnov, I.V. (2003) “Mechanism of Activated Water’s Biological Effect on Viruses” Explore Magazine, Vol.12, No.4: 34-36, USA
 • Sandardas, D..A. (2002) “The Science of Healing Waters” Times Books International, Singapore
 • Smirnov, I.V. (2002) “Activated Water” Electric Spacecraft Journal, No.33: 15-17, USA

De instituten waar onderzoek werd verricht:

 • AltheaDx technology, San Diego, USA
 • Engene Biotech, Inc., Rancho Santa Fe, USA
 • Nu Mega Resonance Lab, San Diego, USA
 • USACAI Environmental Lab, Carlsbad, USA
 • Meixa Tech Laboratory, Cardiff, USA
 • Geotechnical & Environmental Sciences Lab, San Diego, USA
 • Elixir-Health Ltd., Singapore
 • Kyiv National Shevchenko University, Ukraine
 • Kyiv Institute of Experimental Pathology, Oncology and Radiobiology of Ukrainian Academy of Science
 • Kyiv Institute of Microbiology and Virology of Ukrainian Academy of Science
 • Kyiv Institute of Plants Genetics of Ukrainian Academy of Sciences
 • Moscow State University, Rusland

Presentaties en Seminars:

 • 16th International Biophysics Congress (IUPAB), February 2-6, 2008, Long Beach, California, USA. Program and Abstract Book, Dr. Smirnov: “The Effect of MRET Activated Water on Microbiological Culture Escherichia coli K-12 and on Complex Microbiological Associations.”
 • Bioelectromagnetic Society Annual Meeting, June 11-15, 2007, Kanazawa, Japan.
 • Program and Abstract Book, Dr. Smirnov: “MRET Activated Water and Its Successful Application for Prevention Treatment and Enhanced Tumor Resistance in Animal Oncology Models”
 • Rutgers Symposium on Luna Settlements, June 3-8, 2007, New Brunswick, NJ, USA.
 • Treatment and Enhanced Tumor Resistance in Animal Oncology Models”:
 • The Society for Physical Regulation in Biology and Medicine, 24th Scientific Conference, January 11-13, 2006, Cancun, Mexico.
 • Program and Abstract Book, Dr. Smirnov: “Electrically Activated Water.”
 • “Long-term Water Memory Effect and its Technological Implementation and Benefits” – April 20-22, 2004, Seoul, Korea.
 • Thailand National TV Channel 11, December 15, 2005, Bangkok, Thailand.
 • Press Conference, Dr. Smirnov: “The Physiological Effect of MRET Activated Water on Patients Suffering from AIDS”.
 • Bangkok Medical Association, December 15, 2005, Bangkok, Thailand.
 • Scientific Seminar, Dr. Smirnov: “MRET Activated Water Physiological Effects”.
 • Thailand Ministry of Public Health and The Chemistry Society of Thailand, April 2005, Bangkok, Thailand.
 • Scientific Seminar, Dr. Smirnov: “Nanotechnology invention: Molecular Resonance Effect technology.”
 • Southern Pacific Asia lecturing tour, February 2004.
 • Anti-Aging International Conference, September 2003, Singapore.
 • Oral Presentation, Dr. Smirnov: “Physics of MRET water.”
 • Southern Pacific Asia lecturing tour, September 2003.
 • Anti-Aging International Conference, June 2002, Singapore.
 • Oral Presentation, Dr. Smirnov: “Molecular Resonance Effect Technology.”
 • Southern Pacific Asia lecturing tour, October-November 2001.

Bronnen:

 • Brainport Biotech Solutions
 • Peter van de Vleuten 'Super hydratatie van de lichaamscellen' , Spiegelbeeld september 2018,
 • Global Quantech, website van Dr. Igor Smirnov
 • Ty M. Bollinger, “The truth about cancer; what you need to know about cancer’s history, treatment and prevention”, 2016.
 • Gia Wellness, distributeur van MRET in de VS (als GIA i-H2O)
 • Thrive by Design Wellness