Chemours Dupont

Mediaverklaring Chemours

Chemours zegt in een mediaverklaring [20 april 2017] onder andere te gaan investeren in een proefinstallatie, welke het bedrijf hoopt zo snel mogelijk in bedrijf te kunnen nemen. Het bedrijf spreekt uit dat het ernaar streeft de emissies in afvalwater nog verder terug te brengen.. Nu weet ik uit eigen ervaring dat dit een netjes geformuleerd en lovend streven is, maar dat de praktijk niet meewerkt. Door interne (internationale en functionele) structuren is de status quo defensief en totaal gericht op behoud van bestaansrecht. 

Ik durf dit te zeggen omdat ik een innovatieve uitvinding heb aangedragen, met het verzoek een experimentele test uit te voeren. Dit is geweigerd, omdat:

- de interne specalisten de innovatie niet kunnen plaatsen in hun bestaande referentiekader (niet kunnen / willen begrijpen). 

- men te bang is om 'fouten' te maken die tegen het bedrijf Chemours kunnen worden gebruikt. Een juridische en mentale kwestie. 

- de situatie binnen dat bedrijf problematisch is, dus alle hens aan dek is en (ook aan de hand van moederbderijf Chemours in de VS) de agenda's van de betrokkenen zijn volgepland. 

- ten 4e ligt het in de aard van de bedrijfstak (chemische verbindingen maken), om een ander referentiekader (quantumfysica) buiten te sluiten.

Vooralsnog heel jammer en frustrerend, wanneer je weet dat je een innovatieve oplossing vertegenwoordigd, met een ongelofelijke potentie in het oplossen van de gigantische problematiek van micro vervuilingen! Wordt vervolgd..?

relevante bronnen

Zie ook het artikel in wording over PFAS, PFOAS en Glyfosaat

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down