Filters, Filtratie en Filtersystemen

Filters, Filtratie en Filtersystemen

Primaire dagelijkse behoefte

Echt zuiver en vers vitaal water om te drinken, mee te koken en je lijf mee te verzorgen, is een primaire basisbehoefte. Dit is zo belangrijk omdat we hier iedere dag mee in aanraking komen, van binnen en van buiten. Maar hoe kom je hier aan, gezien alle waterbelastende vervuilingen, ook in flessenwater? En hoe voorkom je dat je zelf het reinigingsfilter wordt, omdat deze belastende stoffen achterblijven in je lijf?

Vers, neutraal, fris en helder

Nieuw Water Winkel biedt effectieve oplossingen voor heerlijk zuiver en energierijk water én voor duurzame waterconsumptie. Je vind op kwaliteit geselecteerde waterfilters, die je beschermen tegen ongewenste watervervuilingen. Een groot bijkomend voordeel is dat gefilterd water verser, zachter en neutraler smaakt, waardoor je het gemakkelijker drinkt.

Om te zorgen dat het ook frisser en helderder smaakt en het water je lichaam optimaal hydrateert, is revitalisatie van het water een must én gebruiken we geen (granulaat) koolstof, zoals in de bekende aanrecht filterkannen.

Nieuw Water heeft de filtersystemen ingedeeld in micro- /ultra- en nano-filtratie, zoals wordt uitgelegd op de overzichtspagina in de webwinkel.

In dit artikel zal ik een aantal filters uitlichten, die zijn gebruikt in de EWO Vitality en Gourmet, de Natural Flow modellen (en Tyent producten; die worden inmiddels niet meer geleverd, maar wel de filterpatronen).


Actieve koolstof

Vanwege de zeer poreuze structuur heeft actieve koolstof een groot 'specifiek oppervlak' (300-2000 m2 /g) en dat is de reden voor zijn grote absorptie capaciteit. Als je het totale oppervlak van een theelepel vol actieve koolstof zou kunnen afwikkelen, zou dit gebied een volledig voetbalveld beslaan (vandaar een enorm 'binnenoppervlak' van de actieve koolstof). Actieve koolstof kan verschillende (gevaarlijke) stoffen op een natuurlijke manier verwijderen = absorberen  door fysische of chemische hechting van moleculen. 

Actieve koolstof bindt ook met micro-organismen en wel zodanig dat die zelfs onder mechanische spanningen zoals water onder hoge druk, niet uit de filtereenheid verwijderd kunnen worden. Dit wordt ook wel chromatografie-effect genoemd, d.w.z. verlies van eerder geabsorbeerde gevaarlijke stoffen in het water). De meeste actieve koolstoffilters zijn niet voorzien van (vernikkeld) zilver en in kwalitatieve koolstoffilters wordt alleen niet-gerecyclede actieve koolstof gebruikt.

Carbonit

Carbonit zet de standaard voor perfectie in koolstoffilters. Onze importeurs / leveranciers werken met de beste kwaliteit voorfilters , waaronder (Duitse) Carbonit EM-X koolstof (blok) filters, in plaats van standaard (Koreaanse) koolstof (blok) filters.


Carbonit koolstoffilters zijn ook standaard in de EWO Gourmet voor onder het aanrecht en de EWO Vitality Filter voor aan de kraan. Het ideale van EWO is dat dit Oostenrijkse bedrijf is doordrongen van de waarde van watervitalisatie en dat zij dit naadloos met elkaar hebben gecombineerd.

EM (Effectieve Micro Organismen)

Met behulp van micro-organismen (lactobacillus, gist en fotosynthetische bacteriën en een reeks hoogwaardige organische stoffen) worden alle EM-keramiek gedurende ten minste 6 maanden gefermenteerd tijdens een speciaal productieproces en daarna worden ze vermengd met hoogwaardige klei en gebakken bij een temperatuur tot 1300 ° C. De klei bevat organisch materiaal van planten, die samen met prehistorische microben enzymen vormden, tijdens een transformatieproces dat miljoenen jaren geleden plaatsvond. 

Het mengsel van effectieve micro-organismen en hoogwaardige kleisoorten resulteerde in een bijzonder effectieve combinatie. Dit keramiek verhoogt de emulgatie- en dispersie capaciteit van water, evenals een beter oplossend vermogen met andere stoffen. Omdat het een anionisch keramiek is, wordt het water enigszins basisch. Het keramiek neutraliseert geoxideerde (zure) componenten in het water, heeft een antibiotisch effect en verwijdert slechte smaak en geur uit het water. Alles bij elkaar wordt met behulp van deze keramiek de balans van ionen in het water gestabiliseerd.

DM / dubbele membraan filters

Dunne textielvezel lagen met variërende permeabiliteit worden in een speciaal proces tot een stabiel dubbel membraan vervaardigd. Dit betekent dat het water dat door het filter stroomt, door twee lagen van dit fijne filtermateriaal stroomt. Het materiaal waarvan de poriën grootte van buiten naar binnen afneemt, filtert verontreinigingen met een diameter van 5 μm. Vanwege de sterkte van het dubbele membraanfilter worden verdere actieve ingrediënten gestabiliseerd, waardoor een constante verdeling wordt gewaarborgd. Aldus wordt een uniform filtereffect bereikt, zelfs bij drukvariabelen.

UF (Ultra Fijn) Membraan

Tijdens ultrafiltratie met een UF-membraanfilter wordt water met de druk van de waterleiding door kleine plastic buizen geperst. De fijne poriën, 0,1 - 0,01 μm. (0,0001 mm) dienen als filter. Ter vergelijking: een mensenhaar heeft een diameter van ongeveer 50 μm, dat is 5000 maal de diameter. Het grote voordeel van ultrafiltratie ten opzichte van conventionele filtratie methoden is de steriliteit van het gefilterde water. De poriën van de UF-membranen zijn zo klein dat bacteriën en zelfs virussen te groot zijn om door het UF-membraan te gaan. Door het bundelen van veel van deze kleine filterbuizen tot een filtermodule wordt het benodigde oppervlak gecreëerd om een voldoende waterstroom (ook voor een waterionisator) mogelijk te maken.

Membraan filtratie: omgekeerde osmose

Voor nano filtratie door Omgekeerde Osmose werken wij met het Natural Flow systeem. Deze machines bestaan uit de beste kwaliteit materialen en genieten een langdurige garantie. Het mooie is ook dat je als klant van Nieuw Water Winkel de gelegenheid krijgt om invloed uit te oefenen op het karakter van je water door keuze uit specifieke Nafilter patronen.

Afhankelijk van je wensen denken wij graag met je mee en helpen we je je de beste passende optie te kiezen uit waterfiltratie methoden. Bezoek voor een overzicht deze pagina in de webwinkel.

Heb je een vraag, neem gerust direct contact https://nieuwwaterwinkel.nl/contact/ op!

Op naar zuiver en vitaal water! :)

Reactie plaatsen