Filters, Filtratie en Filtersystemen

Filters, Filtratie en Filtersystemen

Primaire dagelijkse behoefte

Echt zuiver en vers vitaal water om te drinken, mee te koken en je lijf mee te verzorgen, is een primaire basisbehoefte. Dit is zo belangrijk omdat we hier iedere dag mee in aanraking komen, van binnen en van buiten. Maar hoe kom je hier aan, gezien alle water belastende vervuilingen? En hoe voorkom je dat je zelf het reinigingsfilter wordt, doordat belastende stoffen achterblijven in je lijf?

Vers, neutraal, fris en helder

Nieuw Water Winkel biedt effectieve oplossingen voor heerlijk zuiver en energierijk water én voor duurzame waterconsumptie. Je vind op kwaliteit geselecteerde waterfilters, die je beschermen tegen ongewenste watervervuilingen. Een groot bijkomend voordeel is dat gefilterd water verser, zachter en neutraler smaakt, waardoor je het gemakkelijker drinkt. Om te zorgen dat het ook frisser en helderder smaakt en het water je lichaam optimaal hydrateert, is revitalisatie van het water een must (en gebruiken we indien het water dit toelaat geen (granulaat) koolstof), zoals in een Britta filterkan.

In dit Nieuw Water Wiki artikel zal ik een aantal filters die zijn gebruikt in de EWO, BestWater en Tyent producten uitlichten.

De Tyent waterionisatoren:

Het Primaire (1e) en Secundaire (2e) filter bevatten:

A: Actieve koolstof

Vanwege zijn zeer poreuze structuur heeft actieve koolstof een groot "specifiek oppervlak" (300-2000 m2 / g) en dat is de reden voor zijn grote absorptie capaciteit. Als u het totale oppervlak van een theelepel vol actieve koolstof zou kunnen afwikkelen, zou dit gebied een volledig voetbalveld beslaan (vandaar een enorm "binnenoppervlak" van de actieve koolstof). Door absorptie van gevaarlijke stoffen (fysische of chemische hechting van moleculen op een compact oppervlak) kan actieve koolstof verschillende stoffen op een natuurlijke manier verwijderen. Actieve koolstof bindt zich met micro-organismen, die we zelfs onder mechanische spanningen zoals water onder hoge druk, de micro-organismen niet uit de filtereenheid kunnen krijgen (ook wel chromatografie-effect genoemd, d.w.z. verlies van eerder geabsorbeerde gevaarlijke stoffen in het water). Dit actieve koolstoffilter is niet voorzien van vernikkeld zilver en heeft een goedkeuring "NSF-42". Alleen niet-gerecyclede actieve koolstof wordt gebruikt.

B: UF (Ultra Fijn) Membraan

Tijdens ultrafiltratie met een UF-membraanfilter wordt water met de druk van de waterleiding door kleine plastic buizen geperst. De fijne poriën, 0,01 - 0,1 μm, dienen als filter. Ter vergelijking: een mensenhaar heeft een diameter van ongeveer 50 μm, dat is 5000 maal de diameter. 0,1 μm komt overeen met 0,0001 mm. Het grote voordeel van ultrafiltratie ten opzichte van conventionele filtermethoden is de steriliteit van het gefilterde water. De poriën van de UF-membranen zijn zo klein dat bacteriën en zelfs virussen te groot zijn om door het UF-membraan te gaan. Door het bundelen van veel van deze kleine filterbuizen tot een filtermodule wordt het benodigde oppervlak gecreëerd om een voldoende waterstroom voor een waterionisator mogelijk te maken.

C: EM (Effectieve Micro Organismen)

Met behulp van micro-organismen (lactobacillus, gist en fotosynthetische bacteriën en een reeks hoogwaardige organische stoffen) worden alle EM-keramiek gedurende ten minste 6 maanden gefermenteerd tijdens een speciaal productieproces en daarna worden ze vermengd met hoogwaardige klei en gebakken bij een temperatuur tot 1300 ° C. De klei bevat organisch materiaal van planten, die samen met prehistorische microben enzymen vormden tijdens een transformatieproces dat miljoenen jaren geleden plaatsvond. Het mengsel van effectieve micro-organismen en hoogwaardige kleisoorten resulteerde in een bijzonder effectieve combinatie. Dit keramiek verhoogt de emulgatie- en dispersie capaciteit van water, evenals een beter oplossend vermogen met andere stoffen. Omdat het een anionisch keramiek is, wordt het water enigszins basisch. Het keramiek neutraliseert geoxideerde (zure) componenten in het water, heeft een antibiotisch en steriliserend effect en verwijdert slechte smaak en geur uit het water. Alles bij elkaar is met behulp van deze keramiek de balans van ionen in het water gestabiliseerd.

D: DM (dubbele membraan) filters

Dunne textielvezel lagen met variërende permeabiliteit worden in een speciaal proces tot een stabiel dubbel membraan vervaardigd. Dit betekent dat het water dat door het filter stroomt, door twee lagen van dit fijne filtermateriaal stroomt. Het materiaal waarvan de poriën grootte van buiten naar binnen afneemt, filtert verontreinigingen met een diameter van 5 μm. Vanwege de sterkte van het dubbele membraanfilter worden verdere actieve ingrediënten gestabiliseerd, waardoor een constante verdeling wordt gewaarborgd. Aldus wordt een uniform filtereffect bereikt, zelfs bij variërende drukken.

Carbonit

Carbonit zet de standaard voor perfectie in koolstoffilters. De importeur voor Tyent in Europa heeft ervoor gezorgd dat de beste kwaliteit voorfilters worden geplaatst in de Tyent waterionisator. De Tyent TL 9 of TL11 beschikt dan ook over een Duits Carbonit EM-X koolstof (blok) filter, in plaats van een standaard (Koreaans) koolstof (blok) filter.

EWO

Deze Carbonit koolstoffilters zijn ook standaard in de EWO Gourmet voor onder het aanrecht en de EWO Vitality Filter voor aan de kraan! Het ideale van EWO is dat dit Oostenrijkse bedrijf doordrongen is van de waarde van watervitalisatie en dat zij dit naadloos met elkaar hebben gecombineerd.

Ultra zuivere membraan filtratie

Voor dit filtratiesysteem op basis van Omgekeerde Osmose is het degelijkste merk: BestWater.Niet alleen werken zij ook met geïntegreerde revitalisatie, de machines bestaan uit de beste kwaliteit materialen en genieten een langdurige garantie. Het mooie is ook dat je als klant van Nieuw Water Winkel de gelegenheid krijgt om invloed uit te oefenen op het karakter van je water door keuze uit specifieke Nafilter patronen.

Afhankelijk van je wensen denk ik graag met je mee en help ik je de beste optie kiezen uit waterfiltratie methoden, zoals een:

Neem direct contact https://nieuwwaterwinkel.nl/contact/ met je vraag, of bekijk de waterfiltratie producten in de Nieuw Water (web)Winkel: https://nieuwwaterwinkel.nl/waterfilters-voor-zuiver-en-vitaal-water/

Ik wens je naar zuiver en vitaal water!

Reactie plaatsen