VEDA Water

Geneeskrachtig Water Dag

Volgens de oude Slavische traditie wordt op 19 januari de feestdag van Vodosvet gevierd. Op dit moment zijn de zon, de aarde en het centrum van de melkweg zo gepositioneerd dat er een energiekanaal opengaat, waardoor de structuur van water en alles wat daaruit wordt gemaakt verandert. 

Open bronnen ervan worden helend, of, zoals ze vroeger zeiden, levend. Deze dag werd duizenden jaren geleden berekend, de 25e dag vanaf de geboorte van de zon.

Een Slavisch feest

Slavische mensen vierden de feestdag op elk meer, mannen sneden een ijsgat en vrouwen versierden het met allerlei linten en gekleurde lapjes. Zij verheerlijkten moeder Voditsa en gooiden tarwekorrels in het gat. Volgens de traditie is het de gewoonte om in een waterpoel te zwemmen, maar als je niet genoeg moed hebt, kun je levend water putten en jezelf in warmte overgieten. Nadat iedereen een bad heeft genomen, komen zij allemaal bij elkaar en vervolgen ze de feestdag met thee en wensen ze elkaar een goede gezondheid.

De magische krachten van water op deze dag, schenkt aan iedereen die het aanraakt gezondheid, reinigt hen en kan zelfs ziekten genezen. Dit feit werd ook onderworpen aan wetenschappelijk onderzoek en de conclusie van de wetenschappers was als volgt: water dat op 19 januari uit open bronnen wordt verzameld, verandert de zuurgraad en smaak. Het heeft een gunstig effect op het immuunsysteem, biedt antioxiderende bescherming, verbetert de stofwisseling, verhoogt de bloeddruk en helpt bij het genezen van wonden en brandwonden. 


Magie? Het is eerder de natuurlijke eigenschap van water om informatie op te nemen, die op deze dag in een krachtige stroom over de Aarde wordt gegoten.


Oorsprong en geschiedenis

Het woord 'water' zelf komt van het woord 'Veda'. Sinds de oudheid hebben mensen het water eigenschappen toegeschreven m.b.t. het verzamelen en verzenden van informatie, wat betekent dat het met één aanraking het bioveld van een persoon kan herstellen of vernietigen, afhankelijk van zijn toestand. 

Onze voorouders besteedden over het algemeen veel aandacht aan water en zijn genezende kracht, ze wisten dat regen een teken is van vruchtbaarheid en een gezonde oogst, ze begrepen dat gezondheid afhangt van de kwaliteit van het water. Zelfs in veel sprookjes werd water opgewekt en gedood. Ook andere wonderen werden verricht.

Dus vierden ze de waterval! Degenen die niet bang waren, zwommen, verzamelden water voor de zieken, wasten hun kinderen ermee en lieten het gewoon achter in reserves, omdat men geloofde dat het zijn magische eigenschappen een heel jaar behoudt. Huishoudens vulden hun huisbronnen met magische sneeuw zodat het water erin schoon en fris zou zijn.

Het is te zien dat de gebruiken van Vodosvet erg doen denken aan de christelijke feestdag van Driekoningen. Met de opkomst van het christendom, werd de naam van de feestdag veranderd, maar de essentie en tradities werden oud bewaard. Dit is tenslotte een natuurlijk fenomeen, het water in de waterlichamen is veranderd en zal op deze dag veranderen, ongeacht je geloof. Onder verschillende namen wordt deze feestdag gevierd door alle bewoners van de Aarde.

door: Giovanne 

NB: Dit is een bewerking van het artikel op de website van Vladimir Megre. In zijn boekenserie 'Anastasia' speelt water een hoofdrol. Hij vond daarom een plek in mijn eigen boek 'De Schoonheid van water ~ goud van de toekomst'.

DSvW boekenlegger Quote MegrePS: Over VEDA gesproken: het toeval wil dat ik vandaag door 2 bekenden werd gewezen op het werk van Veda Austin. Zij verwerft (net als Vladimir Megre en Masaru Emoto) langzaam maar zeker wereldfaam, door haar licht te laten schijnen op de interactie tussen ons (water)bewustzijn en de intelligente gevoeligheid van het natuurfenomeen water.  

Haar boek heet 'The Secret Intelligence of Water' en hier vind je een prachtige verzameling video's van haar hand, die je ogen zullen wassen en voor altijd zullen openen voor de relatie tussen Water en ons Bewustzijn.

En wat ik tot slot leuk vind om te vermelden: Ayurveda betekent de wetenschap van het leven. Ik kan zelf beamen dat wanneer je je openstelt voor (ervarings)kennis over Water, je in Water een leermeester vindt over hoe het leven werkt..

hartegroet, Giovanne

Over de schrijver
Water draagt het Leven. Hoe belangrijk is dat? Omdat water zo algemeen aanwezig is, wordt gemakkelijk over het hoofd gezien, wat de kwaliteit van water met onze levenskwaliteit doet. Waterkwaliteit bepaalt de functionele eigenschappen van ons water en dat zijn er veel. Ik houd van het leven en van de schoonheid van vitale, gezonde mensen en bedrijven. Jij ook?
Reactie plaatsen

Ontvang vrijblijvend de 7-delige email-serie

Gezond Water.