Waterveredeling Deel 2: Puur Water

Waterveredeling Deel 2: Puur Water

Puur Water is de naam die ik geef aan het water dat wordt geproduceerd met behulp van Omgekeerde Osmose. Deze techniek levert het zuiverste water (verkrijgbaar zonder elektriciteit) en is voor de meeste mensen heel aangenaam om te drinken. Dit is mijn mening, gebaseerd op veel proeven (samen met anderen), veel lezen en veel praten over filtertechnieken. In deze serie over waterveredeling zal ik specifieke methoden en technieken belichten.

Deze aflevering gaat dus over Omgekeerde Osmose. Osmose komt voor in de natuurlijke omgeving en in alle levende organismen. Het proces is gericht op het verkrijgen van evenwicht tussen de concentraties van twee vloeistoffen, door een semipermeabel membraan. De omkering van dit verschijnsel kan worden gebruikt bij waterbehandeling. Dit is mogelijk door de richting van het water te regelen met behulp van hoge druk. Niet om dispersie en egalisatie te verkrijgen maar om vervuilende componenten, waaronder bacteriën en virussen, te elimineren. Dit betekent dat wanneer een oplossing zoals leidingwater door het membraan wordt gedrukt, alleen (stoffen kleiner dan) water moleculen [0,0000001 mm] doorgelaten. Overige moleculen worden voor 99% uitgefilterd.

infogram-osmose-membraan

Nano Zuiver

We hebben het hier over zuivering op Nano niveau; het water wordt ultra zuiver. Deze zuiverheid van het water is ideaal voor het bereiden van dranken en gerechten. Voor een aantal bereidingen is het wel beter voor de smaak om het water licht te re-mineraliseren. Hierbij denk ik vooral aan koffie. Thee heeft hier geen behoefte aan en smaakt juist perfect helder en krachtig dankzij dit ultra zuivere water. Met ultra schoon water smaken je groenten, kruiden en maaltijden, ijsblokjes en alle watergedragen drankjes als nooit tevoren. Leidingwater bevat nu eenmaal chemische additieven, zouten en organische verontreinigingen en die zijn in staat om de natuurlijke smaak van groenten, soepen en andere maaltijden te misvormen.

IJsblokjes..

Ook ijsblokjes veranderen van kwaliteit. Want ‘zout’ (een ander woord voor mineralen) in het water verzacht ijs en veroorzaakt de vorming van melkachtige insluitsels. Water uit het BestWater-systeem is de basis voor ijsblokjes die harder en helderder zijn en die langzamer smelten. De drankjes behouden zo ook hun eigen smaak en het gesmolten ijs laat geen ‘resten’ achter.

De bedrijven waar ik mee werk zijn BestWater en Uw Waterman. Zij produceren superieure kwaliteit apparatuur. De BestWater Jungbrunnen worden gemaakt in meerdere typen, voor alle gebruikswensen: van een 1-persoonshuishouden tot professionele horeca machines. Het kwaliteitsniveau mag blijken uit het feit dat zij 30 jaar garantie geven en bovendien is BestWater het enige bedrijf dat het water ook uitgebreid revitaliseert. Dit is goed merkbaar wanneer je het water proeft en dit water komt het dichts bij de ervaring van ‘een eigen bron in huis’.

Het meer flexibele alternatief qua budget en ruimte is de lijn van Natural Flow. Dezelfde materialen en helemaal op maat gemaakt.
Beide merken vind je via deze pagina.

Nog een paar voordelen op een rijtje:

Aromatisch brood..

Brood bereid met het gebruik van water uit BestWater of Natural Flow systeem heeft altijd een goede smaak en blijft lang vers, ongeacht de eigenschappen van het leidingwater. Dit kristalheldere water geeft u volledige controle over de smaak en invloed op de structuur van het uiteindelijke product.

Wassen..

Minder waspoeder en geen noodzaak voor wasverzachter. Met het zachte water uit het BestWater of Natural Flow filtratie systeem kun je tot 70% van het waspoeder besparen. Gewassen kleren zijn zacht, het gebruik van schadelijke weekmakers is overbodig. Dit bespaart geld en draagt bij aan de bescherming van het milieu.

Vaatwas..

Het bestek en de glazen zullen schitteren als nieuw, zelfs zonder onthardingszout en verontreinigende glansmiddelen! Hierdoor kun je niet alleen geld besparen en helpen om het milieu te beschermen. Het voorkomt ook schadelijke oppervlakte-actieve stoffen, oplosmiddelen en conserveringsmiddelen op het servies en in je gerechten…

Perfecte thee..

Thee heeft nog nooit zo goed gesmaakt. Waarom? Met de BestWater of Natural Flow oplossing voor de zuiverheid van het water proef je alleen de thee smaak en niet die van zouten/mineralen of andere onzuiverheden in het leidingwater. Thee liefhebbers zullen het verschil direct merken en zo komt luxe losse thee die best kostbaar is optimaal tot z’n recht.

In de Nieuw Water Winkel lees je meer over de Omgekeerde Osmose apparaten die ik heb geselecteerd.

Staat hier en daar niet alles wat je wilt weten of kan ik anderszins helpen?

Neem gerust contact op.

Meer over Omgekeerde Osmose: De Waarheid over Omgekeerde Osmose?

Over de schrijver
Water draagt het Leven. Hoe belangrijk is dat? Omdat water zo algemeen aanwezig is, wordt gemakkelijk over het hoofd gezien, wat de kwaliteit van water met onze levenskwaliteit doet. Waterkwaliteit bepaalt de functionele eigenschappen van ons water en dat zijn er veel. Ik houd van het leven en van de schoonheid van vitale, gezonde mensen en bedrijven. Jij ook?
Reactie plaatsen

Ontvang vrijblijvend de 7-delige email-serie

Gezond Water.