arrow_drop_up arrow_drop_down

Het H2 Dossier nu als eBook: H2 4U?

Waterstof is Revolutionair,

dat is de conclusie van mijn onderzoek voor Het H2 Dossier.

In het H2 Dossier vertel ik je alles over het Hoe en Waarom van H2 ofwel waterstof. Omdat waterstof een woord is dat verwisseld wordt met waterstofgas, watergas en moleculair waterstof(gas), leg ik de verschillen natuurlijk ook uit. Want behalve het belang van de opkomst van H2 in brandstofland, is dit moleculair waterstofgas De grote ontdekking in de zorg voor gezondheid. Die kennis help ik graag verspreiden!

Hieronder lees je de samenvatting van de inhoud van Het H2 Dossier.

fundamentele vernieuwing
Waterstofgas (synoniem voor H2) is revolutionair omdat H2 een hoofdrol zal spelen op 2 terreinen die toe zijn aan fundamentele vernieuwing:
de energietransitie en de gezondheidszorg.

Om te beginnen is waterstof h-erkend als potentiële brandstof met ongekend milieuvriendelijke kwaliteiten: bij de verbranding ontstaat geen enkele toxine of afvalstof. Bovendien wordt het mogelijk dit op een ‘groene’ manier te winnen: ‘energie neutraal’ dus. Even belangrijk is dat de wonderlijke werking van waterstofgas inzetbaar is in de zorg voor gezondheid en welzijn, zowel preventief als in genezing.

H2 water als voedingssupplement

Meer dan 600 wetenschappelijke artikelen zijn gepubliceerd, inclusief meer dan 40 onderzoeken met mensen. Zij tonen de therapeutische voordelen van moleculaire waterstof voor elk orgaan en systeem van het lichaam. Ook kan het verouderingsproces door oxidatie worden vertraagd, niet in de laatste plaats door het hydraterende effect.

De waarde van H2 wordt verhoogd door een aantal specifieke kenmerken ten aanzien van hoe het werkt in ons lichaam. Het onderscheidt zich van andere antioxidante voedingssupplementen (zoals vitamine C) door de hoge mate van ‘bio-availability’ (opneembaarheid) en door de selectieve werking t.a.v oxidanten.

H2 diffundeert snel in weefsels en cellen en het is ook mild genoeg om
1 metabolische redox reacties niet te verstoren en
2 reactieve zuurstofsoorten (ROS) die functioneren bij cel signalering, niet te beïnvloeden.

De voordelen variëren van de uitstekende antioxidant mogelijkheden tot het opmerkelijke vermogen om de energieproductie te verbeteren en de hersteltijd na het sporten te verkorten, zonder de benodigde werking van lichaamseigen enzym oxidanten te ondermijnen.
H2 toont niet alleen effecten tegen (acute) oxidatieve stress, maar ook verschillende anti-inflammatoire en anti-allergische effecten.

Wetenschap

De werking wordt zelfs door waterstof experts niet helemaal begrepen (wat overigens ook voor H2O geldt), maar dat neemt niet weg dat er vele (medische) resultaten zijn geboekt bij toepassingen van H2. De wetenschap met betrekking tot de voordelen voor de gezondheid van moleculaire waterstof (H2) is snel vooruitgegaan en de theorie is vertaald naar toepassing in de praktijk.

De voordelen van H2 zijn legio, de toepassingen zijn veelzijdig en de lijst aan geboekte medische resultaten is spectaculair.

Gebruik

Inmiddels bestaan er producten waarmee zowel medische professionals als consumenten de gezondheidsvoordelen van H2 kunnen benutten. Het gebruik is laagdrempelig, veilig en veelzijdig. H2 kan ingeademd worden en kan worden opgelost in water: dit blijkt de meest effectieve manier volgens Tyler leBaron van het Molecular Hydrogen Institute. Er zijn geen bijwerkingen aangetoond of limieten bepaald en waterstofgasrijk water is ook heel geschikt voor baden en huidverzorging.

Productie

Er zijn meerdere productiewijzen, met ieder eigen kenmerken. Er valt wel iets te bestuderen ten aanzien van (meetbare) hoeveelheden en eventuele nadelen per productiemethode.

De voorlopers in de elektrische productie van waterstofrijk water zijn de waterionisatoren, al zijn die niet voor dit doel ontworpen. De opvolgers zijn de H2 makers die de zuurgraad (pH) van het water niet veranderen.

H2 in pH

Decennia lang werden de gunstige effecten van alkalisch / basisch drinkwater toegeschreven aan de hogere pH-waarde van het water. Dit heeft geleid tot de populariteit van waterionisators. De gunstige werking blijkt echter niet meer op te treden wanneer het waterstofgas is verdwenen. Inmiddels is aangetoond dat de gezondheidsvoordelen van basisch (alkaline) drinkwater (pH 8-9,5), vooral te danken zijn aan het (eventuele) gehalte vrije waterstof. Het type machine (de hoeveelheid platen) en het onderhoud (aanwezige kalkaanslag) bepaalt of en welk gehalte H2 wordt bereikt.

ORP

De ORP-waarde als testresultaat geeft alleen aan of een oxidatie-reductie reactie KAN gebeuren. Het vertelt je niet hoe snel of zelfs of dit zal gebeuren. Het vertelt ook niet of het effectief een fysiologische en biologische antioxidant waarde heeft wanneer het wordt geconsumeerd. Het blijkt van belang te weten, welke chemische soort molecuul verantwoordelijk is voor de negatieve ORP-waarde.

on-zichtbaar

Om het gehalte aan H2 in water aan te tonen is een speciaal reagerend medium nodig. Dit is verkrijgbaar onder de naam Blue Drops (ontwikkeld door het Molecular Hydrogen Institute).

Waar te verkrijgen?

Mijn onderzoek voor Nieuw Water wordt gevoed door gerenommeerde kennis instituten,
wetenschappers, ervaringsdeskundigen en bevlogen collega’s in welzijn bevordering.
Graag vertaal ik deze informatie in het NL en naar de praktijk.

Lees voor productinformatie de 2 productpagina’s over de Hydron ‘Direct Flow’ H2 Maker
en de draagbare Hibon H2 Maker voor onderweg en voor sporters.

Mocht je het complete naslagwerk vol wetenswaardigheden over waterstof willen lezen (65 pagina’s, geïllustreerd)
kun je het Ebook: H2 4U? bestellen.

Heb je vragen, opmerkingen of behoefte aan advies?
Neem graag contact op.

op ons welzijn,

Giovanna

Over de schrijver
Water is Leven. Hoe belangrijk is dat? Omdat water zo algemeen is, wordt gemakkelijk over het hoofd gezien, wat de kwaliteit van water met onze levenskwaliteit doet. Waterkwaliteit bepaalt de functionele eigenschappen van ons water en dat zijn er veel. Ik houd van het leven en van de schoonheid van vitale, gezonde mensen en bedrijven. Jij ook?
Beatrix Doesburg
Door

Beatrix Doesburg

op 22 January 2020

Graag wil ik even laten weten hoe het waterstofrijk water mij bevalt. Ik drink het nu 4 weken en merk wel al veranderingen op. Ik voel me duidelijk minder opgeblazen dwz dat ik minder vocht ophoudt. Mijn huid ziet er beter uit, niet zo grauw meer. Ik heb meer energie en slaap ook beter. Het wit van mijn ogen dat soms wat geel kon zien is veel helderder. Het is ook heerlijk om te drinken, zacht en smakelijk. Ik ben benieuwd naar de verdere verbetering van mijn gezondheidstoestand . Ik drink zeker 1,5 liter per dag. ~ Beatrix Doesburg, 75 jaar, voorheen beroepsmatig Naturopaat

Giovanna Gomersbach
Door

Giovanna Gomersbach

op 23 June 2020

Wat heerlijk vind ik het toch om te als feedback te ontvangen dat H2 Water werkelijk van grote toegevoegde waarde is. Dank je wel Beatrix!

Reactie plaatsen

Ontvang ook de 7-delige email-serie

Gezond Water. Kosteloos & vrijblijvend.