Water is Liefde

Water is Liefde

Deze week staat bol van De Liefde! Het stroomt aan alle kanten, waarschijnlijk vooral door Valentijn.
Ik las bijvoorbeeld een inspirerende zin, in een email van Josje Keller:

“Ik ben Liefde, die Angst, haar tegenpool, waarneemt.”

Een doordenker die mij aansprak en mij vervolgens deze gedachte bracht:

“Ik ben een Bron en schenk Liefde
als ik mij niet met Angst identificeer
word ik steeds opnieuw geboren”

Die ‘Bron’ zorgt ervoor dat ik dit mag opnemen in deze Weekly Drop over Water :+)
Het is ten slotte Valentijns dag en ik wil graag iets met ‘het fenomeen liefde’, omdat het anders misschien alleen in de commerciële heisa blijft hangen, alsof Liefde ‘een ding’ is.

Hartjes zijn lief, aantrekkelijk en positief besmettelijk, maar zij hebben hun effect wel aan diepere waarden te danken. Dus daar duik ik graag even in…

Eergisteren waren in de gratis docu serie ‘Live Longer Feel Better’ een aantal aimabele mensen te zien en beluisteren, terwijl zij spraken over hun kennis en ervaring op het gebied van Water (aflevering 4) en ook over hun kijk op Liefde (in aflevering 7). Je komt hiermee in ‘een spirituele context’, maar daar heb ik geen probleem mee. Voor mij betekent spiritueel’ niet veel anders dan ‘onzichtbaar’ of immaterieel. Ik vond wat ik hoorde verhelderend en ook hartverwarmend, voelde ik. Zo sprak Richard Rohr (auteur van ‘The Trinity’) over hoe wij geboren zijn in Liefde, hoe we bewegen door Liefde, om te belanden in Liefde. Klinkt wel als een warm bad, toch?

Deze stroming van Liefde past in mijn ‘energetische’ wereldbeeld en mensbeeld. Hierin zijn wij gemaakt van energie en we gedijen in verbinding met de liefdevolle, alles verbindende levensenergie die alles draaiende houdt. Wij kunnen niet bestaan zonder, in ieder geval niet lang. Want door isolatie, afscheiding, haat, levend in Angst, worden wij (dodelijk) ziek. Je kent hier zelf vast wel voorbeelden van?

Deze visie maakt ook deel uit van ‘universeel bewustzijn’, waarin wij onderdeel uitmaken van de universele natuurwetten. Ook mr. Rohr (opgeleid als katholiek priester) gaf aan dat spirituele tradities van alle tijden een aantal kernwaarden met elkaar gemeen hebben, die steeds meer heel natuurlijk verklaarbaar blijken te zijn. Onze band met het (goddelijke) licht, de behoefte aan verbinding, het verlangen naar schoonheid, de ervaring van heelheid en eenheid. Deze waarden kunnen nu wetenschappelijk worden onderbouwd door (quantum) fysica en biologie, niet langer gescheiden van psychologie en filosofie. En als je lang genoeg kijkt zie je hoe dit allemaal naadloos samenvalt met ecologie en duurzame gezondheid.

Vind je dit abstract? Het is ook maar een samenvatting van wat ik heb geleerd van een lange rij onderzoekers van het leven, die afgelopen 30 jaar. Mijn manier van kijken verbindt de deelgebieden van hun expertises met elkaar en tegenwoordig ben ik niet meer alleen als ‘generalist’, ‘betweener’, systeemdenker of interdisciplinair visionair, behebt met ecologica. De benaming ‘huis tuin en keuken filosoof’ vind ik ook wel toepasselijk.

Overigens begon mijn oeverloze onderzoek naar Water door de kennismaking met Vitaal Water,
dankzij Ger Kappert. Destijds was hij eigenaar van ‘Mizuwaai’, wat Water is Liefde betekent..

Waar het in deze bijdrage om gaat is de vraag: hoe is het leven doordrongen van wat wij als Liefde ervaren? Dan zeg ik: zoek en vind het in het openen van je mind en van je hart, zodat je kunt kijken met de ogen van je hart, net zo lang tot je mind kan zien hoe het klopt…

Love is who you are Water

Liefde is een werkwoord vind ik ook een prima gezegde.

Liefde is dynamisch, beweegt in flow, wil worden beoefend en je kan het laten groeien. Een echte eyeopener vond ik de ontdekking dat ik zelf een onuitputtelijke bron van liefde ben, als ik daarvoor kies en mijn hart actief open stel. Gelukkig lukt dat langzaamaan steeds meer en dat voelt heerlijk: rustgevend en rijk. Hierbij ben ik wel gewaarschuwd: niet te vergeten mijn aspecten in de schaduw te erkennen en te omarmen! Anders krijg ik waarschijnlijk zomaar regelmatig doch onverwacht een koude douche.

In mijn beleving smaakt Leven in Liefde alsmaar naar meer… Meer liefde kunnen beleven, door geven en ontvangen. Meer zelfliefde schept een gezonde basis en bevrijdt van ballast. Alles en iedereen wordt er mooier, warmer en gelukkiger door! Zo simpel kan het zijn. Heerlijk toch?

Je weet misschien al dat ik een liefdesrelatie met voeding heb? Daar schreef ik al eerder over. Waarschijnlijk is het een substituut voor liefde geweest in mijn jonge leven. Dankzij de verwarmende en voedende aspecten van eten en drinken voelde ik mij een beetje thuis op Aarde. Ik vind het nog steeds ondenkbaar dat ik geen aandacht zou besteden aan koesterende en feestelijke maaltijden! Hoewel het delen met anderen een wezenlijk verschil maakt, heb ik inmiddels aan den lijve ervaren. Je moet wel heel veel zelfliefde aan de dag leggen om die hoeveelheid aandacht en zorg dagelijks aan de dag te leggen, voor jezelf alleen.

Tegenwoordig blijk ik mijn liefde op de kwaliteit van mijn eigen en ons aller water te projecteren. Met name voor het welzijn van de (toekomstige) jeugd, maar ook voor de mensen die genoeg van het leven en van zichzelf houden om hier (aandacht, geld, zorg) in te investeren. En wat schetste mijn verbazing en verwondering, toen ik ontdekte dat de onderzoekers die echt diep het water in zijn gedoken, weer boven kwamen (figuurlijk :+) met het idee:

Water is de fysieke vorm van Liefde.

Dat is toch een regelrechte paradigma shift voor ieder ‘weldenkend’ mens? :+)

De bijdragen van deze pioniers heb ik beschreven in De Schoonheid van Water –goud van de toekomst. Mensen als professor Gerald Pollack, onderzoeker Masaru Emoto, kunstenaar Paul van Dijk en uitvinder Frank Collaris.. Zij lopen er niet allemaal mee te koop, want het klinkt niet professioneel. Voor je het weet wordt je als prof gediskwalificeerd en voorzien van het label etherisch/esotherisch of nog laatdunkender. Zeker als je in de molen van de anti-kwakzalvers vereniging valt. Maar ik vind dat het echt gezegd mag worden, want zij kunnen gewoon zien met de ogen van het hart.

Quote uit het boek:
“Liefdevolle ogen bekijken het leven rooskleuriger, alles verschijnt in harmonie en dat maakt je ontvankelijker voor verbondenheid. In plaats van afgescheidenheid, zie je overeenkomsten, waardoor je makkelijker contact maakt. Zo kan energie stromen. Hier ligt de relatie tussen water, liefde en de oorsprong van dit boek. Water verbindt, voedt, verzorgd en doet nog veel meer. Het werkt als liefdesenergie, voor een duurzaam gezond leven in vitale schoonheid.”

Ik moet hier ook aan Japan en Okinawa denken, omdat onderzoek heeft vastgesteld dat deze mensen ouder dan 100 jaar worden, bovenal omdat zij een hechte gemeenschap weten te vormen. De onderlinge verbinding, uitwisseling en support draagt wezenlijk bij aan hun voortbestaan. Japan biedt in meer opzichten interessante ‘resultaten’: ook als het gaat om de cultivering van voeding, mentale hygiëne en natuurlijke schoonheid. Wat mij betreft een inspirerender oriëntatie voor persoonlijke ontwikkeling dan de Verenigde Staten..

Toevallig (?) heeft de Japanner Emoto heeft de ogen van de wereld geopend voor de verborgen kwaliteiten van ons water. Of eigenlijk voor de kwalitatieve kant van energie: van de verschillende frequenties die het leven aansturen. Er zijn positieve, opbouwende, leven bevorderende frequenties (zoals van Liefde en Dankbaarheid) die schoonheid teweeg brengen.  Hun tegendeel, bewerkstelligd door bijvoorbeeld Haat en Minachting, bewegen in de tegengestelde richting en kunnen wij ervaren als lelijk, destructief en dodelijk.

Zijn foto’s en experimenten zijn nu wereldberoemd. Wanneer je echt tot je door laat dringen wat zijn bevroren waterkristallen aantonen, wordt je je bewust van de waarde en kracht van de energie in zowel gedachten als intenties en woorden. In combinatie met het vermogen en de functie van Water: Hoofdbestanddeel van het Leven en ons Lijf.

Mijn boodschap of conclusie is eigenlijk simpel: het leven draait op energie, fysiek waarneembaar als Liefde en Water. Zonder deze drijvende krachten is er geen leven op onze groenblauwe planeet. Dus laten we Valentijn vieren en zacht trillende frequenties op elkaars harten richten. Wie weet wat er opbloeit?

hartegroet, Giovanna

Hier kun je een Preview downloaden van De Schoonheid van Water –goud van de toekomst, als je dat wilt en nog niet hebt gedaan. Je blijft dan ook op de hoogte van de ontwikkelingen :+)

ps.. ik heb 2 foto’s hergebruikt uit de Weekly Drop ~4 ‘Tegen Vuil of Voor Schoon?’ en daar staan nu 2 nieuwe foto’s. Dus als je denkt dit heb ik eerder gezien, dat klopt helemaal. Sorry, ik zal er geen gewoonte van maken!

Over de schrijver
Water is Leven. Hoe belangrijk is dat? Omdat water zo algemeen aanwezig is, wordt gemakkelijk over het hoofd gezien, wat de kwaliteit van water met onze levenskwaliteit doet. Waterkwaliteit bepaalt de functionele eigenschappen van ons water en dat zijn er veel. Ik houd van het leven en van de schoonheid van vitale, gezonde mensen en bedrijven. Jij ook?
Mathilda
Door

Mathilda

op 14 Feb 2018

Er had geen mooiere boodschap kunnen zijn op Valentijn als deze. Dank je wel!

Giovanna Gomersbach
Door

Giovanna Gomersbach

op 07 May 2019

Jij ook bedankt voor jouw feedback Ma Mathilda! :+)

Rene Koops
Door

Rene Koops

op 12 Sep 2018

Giovanna ,mooi hoor zijn ook inventief bezig met rein water (belangrijk)

Giovanna Gomersbach
Door

Giovanna Gomersbach

op 07 May 2019

Dank voor jouw respons Rene Koops! waar zij jij (en..) dan mee bezig? :+)

Reactie plaatsen

Ontvang vrijblijvend de 7-delige email-serie

Gezond Water.