Water is Liefde

Water is Liefde

Bron van inspiratie

De weken rond 14 februari staan bol van De Liefde! Het stroomt naar je toe van alle kanten, door de viering van Valentijn.
Ik las bijvoorbeeld een inspirerende zin, in een email van Josje Keller:

“Ik ben Liefde, die Angst, haar tegenpool, waarneemt.”

Een doordenker die resoneerde en mij vervolgens op de volgende gedachte bracht:

“Ik ben een Bron en schenk Liefde
als ik mij niet met Angst identificeer
word ik steeds opnieuw geboren”

Die ‘Bron’ zorgt ervoor dat ik dit mag opnemen in deze blog over Water & Liefde :)

Het is ten slotte Valentijn en ik wil graag iets met ‘het fenomeen liefde’, omdat dit anders misschien alleen in commerciĂ«le heisa blijft hangen. Alsof Liefde ‘een ding’ is.. Hartjes zijn lief, aantrekkelijk en positief besmettelijk, maar zij hebben hun effect wel aan diepere waarden te danken. Dus daar duik ik graag even in


Nog meer inspiratie kreeg ik gratis via een docu serie, genaamd ‘Live Longer Feel Better’. Hierin waren een aantal aimabele mensen te zien en beluisteren, die spraken over hun kennis en ervaring op het gebied van Water (aflevering 4) en ook over hun kijk op Liefde (in aflevering 7). Hiermee belanden we in een 'spirituele context’, maar daar heb ik na een fase van weerstand geen probleem meer mee. Voor mij betekent spiritueel’ niet veel anders dan ‘onzichtbaar’ of immaterieel, als tegenhanger van 'tastbaar materialisme.'

Wat ik hoorde was verhelderend en ook hartverwarmend, voelde ik. Zo sprak Richard Rohr (auteur van ‘The Trinity’) over hoe wij geboren zijn in Liefde, hoe we bewegen door Liefde, om te belanden in Liefde. Klinkt wel als een warm bad, toch?

Stroming van verbindende energie

De stroming van Liefde past in mijn ‘energetische’ wereldbeeld en mensbeeld. Hierin zijn wij gemaakt van energie en we gedijen in verbinding met de liefdevolle, alles verbindende levensenergie die alles draaiende houdt. Wij kunnen niet bestaan zonder, in ieder geval niet lang. Want door isolatie, afscheiding, haat, levend in Angst, worden wij (dodelijk) ziek. Je kent hier zelf vast wel voorbeelden van?

Deze visie maakt ook deel uit van ‘universeel bewustzijn’, waarin wij onderdeel uitmaken van de universele natuurwetten. Ook mr. Rohr (opgeleid als katholiek priester) gaf aan dat spirituele tradities van alle tijden een aantal kernwaarden met elkaar gemeen hebben, die steeds meer heel natuurlijk verklaarbaar blijken te zijn. Onze band met het licht, de behoefte aan verbinding, het verlangen naar schoonheid, de ervaring van heelheid en eenheid. Deze waarden kunnen nu wetenschappelijk worden onderbouwd door (quantum) fysica en biologie, niet langer gescheiden van psychologie en filosofie. En als je lang genoeg kijkt zie je hoe dit allemaal naadloos samenvalt met ecologie en duurzame gezondheid..

Vind je dit abstract? Het is ook maar een samenvatting van wat ik heb geleerd van een lange rij leven-onderzoekers, de afgelopen 40+ jaar. Mijn manier van kijken verbindt de deelgebieden van hun expertises met elkaar en tegenwoordig ben ik niet meer alleen, als ‘generalist’, ‘betweener’, 'systeemdenker' of 'interdisciplinair visionair', behept met ecologisch bewustzijn. De benaming ‘huis tuin en keuken filosoof’ vind ik ook trouwens ook wel toepasselijk.

De ogen van het hart

Waar het in deze bijdrage om gaat is de vraag: hoe is het leven doordrongen van wat wij als Liefde ervaren? Dan zeg ik: zoek en vind het in het openen van je mind en van je hart, zodat je kunt kijken met de ogen van je hart, net zo lang tot je mind kan zien hoe het klopt


Love is who you are Water

"Liefde is een werkwoord" vind ik ook een prima gezegde. Liefde is dynamisch, beweegt in flow, wil worden beoefend en je kan het laten groeien. Een echte eyeopener vond ik de ontdekking dat ik zelf een onuitputtelijke bron van liefde ben, als ik daarvoor kies en mijn hart actief open stel. Gelukkig lukt dat langzaamaan steeds meer en dat voelt heerlijk: rustgevend en rijk. Wel ben ik gewaarschuwd, om niet te vergeten mijn 'aspecten in de schaduw' die minder liefdevol zijn te erkennen en te omarmen. Anders krijg ik waarschijnlijk zo nu en dan onverwacht een koude douche..

In mijn beleving smaakt Leven in Liefde alsmaar naar meer
 Meer liefde kunnen beleven, door geven en ontvangen. Meer zelfliefde schept een gezonde basis en bevrijdt van ballast. Alles en iedereen wordt er mooier, warmer en gelukkiger door! Zo simpel kan het zijn.. Heerlijk toch?

Voedende liefde

Je weet misschien al dat ik een liefdesrelatie met voeding heb? Daar schreef ik al eerder over. Waarschijnlijk is het een substituut voor liefde geweest in mijn jonge leven. Dankzij de verwarmende en voedende aspecten van eten en drinken voelde ik mij een beetje thuis op Aarde. Ik vind het nog steeds ondenkbaar dat ik geen aandacht zou besteden aan koesterende en voedende maaltijden! Het kunnen delen met anderen maakt wel een wezenlijk verschil, zullen velen kunnen beamen. Je moet wel heel veel zelfliefde aan de dag leggen om de benodigde hoeveelheid aandacht en zorg dagelijks aan de dag te leggen, voor jezelf alleen..

Tegenwoordig blijk ik mijn liefde op de kwaliteit van ons aller water te projecteren. Met name voor het welzijn van de (toekomstige) jeugd, maar ook voor de mensen die genoeg van het leven en van zichzelf houden om hier (aandacht, geld, zorg) in te investeren. Mijn oeverloze onderzoek naar Water werd gelanceerd door de kennismaking met Vitaal Water, geproduceerd doorJan ten Kley. Ik kwam daarmee in contact door Ger Kappert; destijds eigenaar van ‘Mizuwaai’, wat Water is Liefde betekent..

En wat schetste mijn verbazing en verwondering, toen ik ontdekte dat de onderzoekers die echt diep het water in zijn gedoken, weer boven kwamen (figuurlijk :) met het idee: Water is de fysieke vorm van Liefde!

Dat is toch een regelrechte paradigma shift voor ieder ‘weldenkend’ mens?

Het werk van deze pioniers heb ik beschreven in De Schoonheid van Water –goud van de toekomst. Mensen als professor Gerald Pollack, onderzoeker Masaru Emoto, kunstenaar Paul van Dijk en uitvinder Frank Collaris.. Zij lopen er niet allemaal mee te koop, want het klinkt niet professioneel. Voor je het weet wordt je als prof gediskwalificeerd en voorzien van het label etherisch/esotherisch of nog laatdunkender. Zeker als je in de molen van de anti-kwakzalverij vereniging valt. Maar ik vind dat het echt gezegd mag worden, want zij kunnen gewoon zien met de ogen van het hart.

Quote uit het boek:
“Liefdevolle ogen bekijken het leven rooskleuriger, alles verschijnt in harmonie en dat maakt je ontvankelijker voor verbondenheid. In plaats van afgescheidenheid, zie je overeenkomsten, waardoor je makkelijker contact maakt. Zo kan energie stromen. Hier ligt de relatie tussen water, liefde en de oorsprong van dit boek. Water verbindt, voedt, verzorgd en doet nog veel meer. Het werkt als liefdesenergie, voor een duurzaam gezond leven in vitale schoonheid.”

Ik moet hier ook aan Japan en Okinawa denken, omdat onderzoek heeft vastgesteld dat mensen daar ouder dan 100 jaar worden; bovenal omdat zij een hechte gemeenschap weten te vormen. De onderlinge verbinding, uitwisseling en support draagt wezenlijk bij aan hun voortbestaan. Japan biedt in meer opzichten interessante ‘resultaten’: zeker als het gaat om de cultivering van voeding, mentale hygiĂ«ne en natuurlijke schoonheid. Wat mij betreft een veel inspirerender oriĂ«ntatie voor persoonlijke ontwikkeling dan de Verenigde Staten..

Toevallig (?) heeft de Japanner Masaru Emoto heeft de ogen van de mensheid geopend voor de verborgen kwaliteiten van ons water. Of eigenlijk voor de kwalitatieve kant van energie: van de verschillende frequenties die het leven aansturen. Er zijn positieve, opbouwende, leven bevorderende frequenties (zoals van Liefde en Dankbaarheid) die schoonheid teweeg brengen. Hun tegendeel, bewerkstelligd door bijvoorbeeld Haat en Minachting, bewegen in de tegengestelde richting en kunnen wij ervaren als lelijk, destructief en dodelijk.

Zijn foto’s en experimenten zijn nu wereldberoemd. Wanneer je echt tot je door laat dringen wat zijn bevroren waterkristallen aantonen, wordt je je bewust van de waarde en kracht van de energie in gedachten, woorden en intenties. Dit is dan te beschouwen in combinatie met de vermogens van Water: Hoofdbestanddeel van het Leven en ons Lijf.

Mijn conclusie en boodschap is eigenlijk simpel:


het leven draait op energie, fysiek en waarneembaar als Liefde en Water.

Zonder deze drijvende krachten is er geen leven op onze groenblauwe planeet. Dus laten we Valentijn vieren en met zacht trillende frequenties elkaars harten beroeren. Wie weet wat er opbloeit?


hartegroet, Giovanna

Hier kun je een Preview downloaden van De Schoonheid van Water –goud van de toekomst,
Je blijft dan ook op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Nieuw Water.

Over de schrijver
Water draagt het Leven. Hoe belangrijk is dat? Omdat water zo algemeen aanwezig is, wordt gemakkelijk over het hoofd gezien, wat de kwaliteit van water met onze levenskwaliteit doet. Waterkwaliteit bepaalt de functionele eigenschappen van ons water en dat zijn er veel. Ik houd van het leven en van de schoonheid van vitale, gezonde mensen en bedrijven. Jij ook?
Mathilda
Door

Mathilda

op 14 Feb 2018

Er had geen mooiere boodschap kunnen zijn op Valentijn als deze. Dank je wel!

Giovanna Gomersbach
Door

Giovanna Gomersbach

op 07 May 2019

Jij ook bedankt voor jouw feedback Ma Mathilda! :+)

Rene Koops
Door

Rene Koops

op 12 Sep 2018

Giovanna ,mooi hoor zijn ook inventief bezig met rein water (belangrijk)

Giovanna Gomersbach
Door

Giovanna Gomersbach

op 07 May 2019

Dank voor jouw respons Rene Koops! waar zij jij (en..) dan mee bezig? :+)

Reactie plaatsen

Ontvang vrijblijvend de 7-delige email-serie

Gezond Water.