Sappig Water Verhaal

Sappig Water Verhaal

Etherische olie voor drink waterKom ik op ziekenbezoek bij een lieve vriendin, blijkt dat zij de gewoonte heeft om koolzuurhoudend water te drinken uit een plastic flesje. Ik kon niet anders dan haar erop te wijzen dat dit echt ten sterkste af te raden is voor je gezondheid. Om 2 redenen zelfs en ik weet niet welke belangrijker is.. Ten eerste maakt koolzuur het water letterlijk zuur (lager dan pH 6) en wij hebben het ter plekke gemeten op 5-6. Vaak is prikwater zuurder, zeker als het om frisdrank gaat.

Omdat je lichaam continu bezig is om de pH van je bloed te neutraliseren (pH 7), werk je je lichaam dus tegen. In een volgend artikel over pH, zal ik dit eens compleet uit de doeken doen. De 2e reden is de aanwezigheid van hormoonverstorende stoffen (xeno-oestrogenen) die ontstaan als reactie van water met plastic.

Zij gaf als reden om dit te willen drinken dat dit water tenminste een (‘fris’) smaakje heeft.

Gelukkig kwam ik ook een watervitalisator (de Vrije Energie Transformer) installeren én had ik 2 kleine flesjes van dōTERRA’s wilde sinaasappel en mandarijn olie in mijn tas..

Daarom kunnen we nu gerust zijn, want voortaan drinkt vriendinlief versgetapt vitaal kraanwater met de heerlijke smaak van Wilde Sinaasappel, die zo goddelijk ruikt, dat zij overweegt het ook als parfum te gebruiken. En 2 druppels is voldoende voor een hele liter water!

Zo kom ik op de mogelijkheid zelf smakelijk en vitaal drinkwater te serveren, aan jezelf en heel gastvrij aan anderen. Ik noem dit  Sappig Water en dit is ook opgenomen in het ‘speciaalwater’ assortiment op de Nieuw Water Kaart.

De speciaalwaters die de Nieuw Water Kaart vormen hebben ieder een eigen beleving en functie. Ze zijn allemaal gebaseerd op echt zuiver en vitaal veredeld kraanwater, persoonlijk gemaakt. Ze zijn herkenbaar als:

Energie Water – Actief Water – Puur Water – Licht Water – Edel Water – H2 Water, O2 Water en Sappig Water.

Deze drinkwater menukaart is speciaal ontwikkeld voor de horeca, maar dat jij kunt deze ook gewoon zelf thuis kunt maken!

Sappig water maak je naar hartelust: waar houd je van? Waar heb je trek in? Krijg je gasten voor een etentje? Of zit je lekker buiten op je balkon of terras? Daar hoort toch een heerlijk vers water bij? Sappig water is niet alleen fijn voor mensen die graag water met een smaakje drinken, maar is ook heel aantrekkelijk om naar te kijken. Daar ga je vanzelf gezond van drinken en het is ideaal voor je lijn. Maak je water mooi en aromatisch op deze manier, is daar echt helemaal niets saais aan :+)

Sappig Water, de persoonlijke variant met smaak en met energiewaarde, die je helemaal zelf kunt ‘smaakmaken’!

Wat doe je dan in het water om het Sappig te maken? Als je van ‘frisgroen’ houdt, denk dan aan komkommer, limoen en verveine. Je hoeft niet te combineren, maar dat kan vaak wel. Misschien heb je meer met citrus of prachtig rood fruit. Sinaasappel doet het altijd goed en je laat de (biologische, gewassen) schil er aan zitten. Grapefruit en citroen zijn heel aromatisch. Je begrijpt het: kijk wat je in huis hebt en varieer! Hoe meer geur een vrucht, kruid of groente heeft, hoe sneller het effect. Maar ook ‘rustige’ smaakmakers zoals komkommer of frambozen, doen hun ding, als je het een tijdje laat staan.

Weet je wat ook heel fijn is, al moet je dan wel op de volle lente en zomer wachten: bloemen en bloesems! Ik heb heerlijke waters gemaakt met jasmijn, met vlierbloesem, met (weinig) lavendel, met rozen.. Gebruik dan wel geurende rozen, anders voegen ze geen ‘smaakparfum’ toe.

En als je niet wilt wachten of als je meer variatie wilt of als je de heerlijke kracht van etherische olie al kent: ook dat biedt uitkomst voor kunnen genieten van aromatisch water.

Voor liefhebbers die toch echt liever (of soms) hun water met een fris en fruitig smaakje drinken, heb ik vast een selectie prachtige etherische oliën beschikbaar: een set van 5 etherische oliën, namelijk Limoen, Wilde sinaasappel, Grapefruit, Venkel en Pepermunt, van het prachtige bedrijf dōTERRA.

In de ‘Citrus Essential Oils’ infographic van Lightsomeliving zie je wat deze etherische oliën nog meer voor je doen, behalve je drinkwater smakelijk verfrissen. Op de dōTERRA pagina staat ook een beschrijving van de toepassingen en gebruikstips.

Je vindt hier ook nog een heel leuk boekje vol recepten dat is gemaakt door Bluewater, waarmee ik bijna was gaan samenwerken. Dat gaat niet door, ook omdat er eigenlijk geen beter omgekeerd osmose filter leverancier is dan het bedrijf waar wel al mee werk: BestWater. Als je wilt beschikken over een ultrazuivere en vitale bron in huis, kijk dan even hier.

Sappig Citroen water

Een sappig verhaal vol met links naar meer informatie en recepten, allemaal bedoeld om jouw water heerlijk te laten smaken.  Ik vind het heel leuk als je mij laat weten wat jouw favoriete recept is!

Over de schrijver
Water draagt het Leven. Hoe belangrijk is dat? Omdat water zo algemeen aanwezig is, wordt gemakkelijk over het hoofd gezien, wat de kwaliteit van water met onze levenskwaliteit doet. Waterkwaliteit bepaalt de functionele eigenschappen van ons water en dat zijn er veel. Ik houd van het leven en van de schoonheid van vitale, gezonde mensen en bedrijven. Jij ook?
Diana
Door

Diana

op 06 Mar 2018

Sappig water, wat een prachtige woordcombinatie!

Giovanna Gomersbach
Door

Giovanna Gomersbach

op 07 May 2019

Leuk dat jij het ook leuk vind Diana! :+)

Reactie plaatsen

Ontvang vrijblijvend de 7-delige email-serie

Gezond Water.