'Nieuw Water' op de kaart (Interview)

'Nieuw Water' op de kaart (Interview)

‘De Schoonheid van Water ~ goud van de toekomst’ luidt de titel van het boek van Giovanna de Legé dat eind 2018 verscheen. Haar bedrijf ‘Nieuw Water’ is een nieuwe uiting van haar fascinatie.

Nu ik erover nadenk: is ‘fascinatie’ een goede omschrijving voor wat jij met water hebt?

“Nee, het gaat veel verder. Ik heb me altijd al aangetrokken gevoeld door de schoonheid van natuurvoeding. Respectvol omgaan met verse en levende levensmiddelen en de keuze voor puurheid en natuurlijke bronnen strekt zich ook tot water uit, sinds ik eind 2010 in aanraking kwam met ‘gevitaliseerd water’. Er ging een wereld voor me open. De wereld van water, niets minder dan onze dagelijkse basisvoeding, waar we verschrikkelijk slordig mee omspringen, zowel in kwantitatief als in kwalitatief opzicht.”

Hoe bedoel je?

Vanuit haar woning in Haarlem wijst Giovanne naar het water van het Spaarne, dat buiten voorbij stroomt, precies zoals Boudewijn de Groot ooit zong. “Water is een spiegel van de samenleving. Anders dan vroeger kunnen we dat rivierwater niet drinken, omdat het vergiftigd is met allerlei stoffen. Dat geldt ook voor kraanwater: de kwaliteit is dusdanig dat het ten koste gaat van de levensenergie en vitaliteit van mensen, die voor meer dan 99 procent uit watermoleculen bestaan. In je lichaam hoort water voor energie te zorgen, voedingsstoffen te transporteren en afvalstoffen af te voeren. In plaats daarvan fungeert het lichaam als filter van alle oneigenlijke stoffen die je met kraanwater binnen krijgt. Dat en nog veel meer beschrijf ik in mijn boek.”

Wat is de belangrijkste boodschap in ‘De schoonheid van water’?

“Net als zon is water een alomtegenwoordige natuurbron. We zijn het besef kwijtgeraakt dat water zo krachtig, belangrijk, waardevol en universeel is, met alle gevolgen van dien voor het milieu en onze gezondheid. Dat wordt ook door onderzoek onderbouwd. Jij drinkt nu water dat veredeld is, door het uit te lijnen. ‘Single file aligned-water’ noem je dat. Daardoor wordt het beter opgenomen door het lichaam, heb je er minder van nodig en gaat de hydratatie drie keer zo snel.”

Je noemt jezelf ‘water veredelaar’. Wat betekent dat?

“Ik veredel kraanwater, als eerste in Nederland. Ik maak water schoner, lekkerder, gezonder, functioneler en duurzamer, door het te zuiveren, te demineraliseren, te belichten, te filteren en/of te wervelen. Dat kan met behulp van apparaten of met behulp van edelstenen en kristallen. Mijn bedrijf ‘Nieuw Water’ is gericht op onder andere bedrijven, cafés, restaurants, scholen en sportcentra die zich willen onderscheiden met verleidelijke speciaalwaters. Kijk, dit is een voorbeeld van de Nieuwe Water Kaart zoals die binnenkort als eerste door een restaurant in Vogelenzang wordt gepresenteerd. Klanten kunnen zichzelf daar straks trakteren op het speciaal water dat het best bij hen past, zoals ‘Edel Water’, ‘H2 Water’ ‘Actief Water’ en ‘Licht Water’.”

1e ontwerp van de Nieuw Water Kaart

1e ontwerp van de Nieuw Water Kaart

 

Ik pik er eentje uit: wat is ‘H2 Water’?

“Antioxiderend water met een extra hoog waterstofgehalte. Het is anti-aging en krachtiger dan vitamine C. Op vergelijkbare wijze is ‘Energie Water’ water dat door filtratie en vitalisatie energierijk is gemaakt. En neem van mij aan: het werkt, je krijgt er energie van. Het is heel persoonlijk, bij iedereen past een ander water. Door niet langer kraanwater maar speciaalwater te drinken, laat je ook zien dat je jezelf niet langer als een afvoerputje beschouwd, dat je bewust met je lichaam omgaat, dat alleen het beste goed genoeg is. Eén restaurant met een ‘Nieuw Water Kaart’ is nog maar een begin, ik weet het. We zijn nog maar net begonnen, maar ik ben ervan overtuigd dat steeds meer mensen doordrongen zullen raken van het belang en de waarde van vitaal, zuiver en gepersonaliseerd water.”

Interview juli 2019 door Cees de Geus, journalist

Gerelateerde content: De Schoonheid van water ~ goud van de toekomst , Waterveredeling , ‘Single File Aligned’ drinkwater , Antioxidant H2 Water , Licht Water , Puur Water , Energie Water , Actief Water , Edel Water.

Over de schrijver
Water draagt het Leven. Hoe belangrijk is dat? Omdat water zo algemeen aanwezig is, wordt gemakkelijk over het hoofd gezien, wat de kwaliteit van water met onze levenskwaliteit doet. Waterkwaliteit bepaalt de functionele eigenschappen van ons water en dat zijn er veel. Ik houd van het leven en van de schoonheid van vitale, gezonde mensen en bedrijven. Jij ook?
Reactie plaatsen

Ontvang vrijblijvend de 7-delige email-serie

Gezond Water.