Waterveredeling ontdekt...

Waterveredeling ontdekt...

Ja je leest het goed en ja, het klopt helemaal dat waterveredeling je niet bekend voorkomt.
De term ‘waterveredeling’ is nieuw in Nederland.

Dit woord vind je nog niet in het woordenboek en het concept is ook nieuw. Ik kwam het tegen in het Duits als ‘wasserveredlung’, in een boek van Viktor Schauberger, de fascinerendste leraar als het gaat om levend Water.
Het sprak mij direct aan.

Vind jij het ook een mooi woord?

Wikipedia beschrijft ‘veredelen’ als volgt in een superlange zin: “Hoewel het begrip veredelen in de zin van produceren zeer ruim is en alle fasen van grondstof of halffabricaat tot product kan omvatten, wordt het tegenwoordig in de praktijk vooral gebruikt voor rasverbetering van planten en dieren, en in een zeker aantal gevallen voor het verhogen van de kwaliteit van materialen”.

De website ‘mijn woordenboek’ geeft de meest passende synoniemen: Adelen, Beter maken, Edeler maken, Eigenschappen verbeteren, In waarde doen stijgen, Menselijk maken, Polijsten, Raffineren, Sublimeren, Verfijnen, Volmaken”. Prachtig toch? Waterveredeling blijkt een bijzonder toepasselijk woord voor waterkwaliteit verhogende waterbehandelingen.

De introductie van waterveredeling komt voort uit mijn eigen behoefte aan zuiver, vitaal, gezond en smakelijk drinkwater. Hiermee geef ik vorm aan mijn drijfveer om de hoogste kwaliteit water voor zoveel mogelijk mensen (vooral kinderen) bereikbaar te maken. Of liever gezegd: tot de nieuwe standaard! Omdat water het belangrijkste deel uitmaakt van onze dagelijkse basisvoeding. Omdat water een levend onderdeel is van onze natuur, onze ecologie. En niet in de laatste plaats: omdat ik blij wordt van de (innerlijke en uiterlijke) schoonheid van water.

Kan ik jou ook blij maken?

Het is niet overdreven als ik zeg dat jouw lijf blij wordt van energierijk, heerlijk fris en vers drinkwater. Ik mag dit regelmatig meemaken, wanneer ik de waterproeverij geef en de aanwezige(n) zie genieten van de ervaring. Laat ik hier gelijk heel helder benoemen dat in mijn ogen mensen ‘wandelende natuur’ zijn. Onlosmakelijk onderdeel van alles wat natuur heet en altijd in verbinding met alle natuur elementen. Sterker nog: die natuur staat nergens los van het hele universum. Dit neemt niet weg dat wij mensen onze natuur cultiveren. Zo zeer zelfs dat wij culturele wezens zijn die leven in een gecultiveerde vormen van natuur. Daarom is het geen overbodige luxe om te kijken naar hoe natuur en cultuur in elkaar overgaan en hoe wij hierbij omgaan met onze natuurlijk energiebronnen. Zoals Water.

Door mijn water onderzoek werd mij duidelijk dat de kwaliteit van Water essentieel voor alle functies die water heeft te vervullen. Zowel binnen in ons lichaam als in het leven om ons heen. Mij verbaast dat helemaal niet, want het sluit naadloos aan bij mijn kijk op onze (natuurlijke) voeding. Voeding = energie = informatie. Natuurlijke energiebronnen voeden ons, vormen het leven en houden alles gaande.

Nu weet je hoe ik kijk naar mensen, naar onze natuur en naar het water. Het geeft je vast een indruk van mijn motivatie waarom ik mij met Nieuw Water veredeling inzet voor ons aller water (toch? :+)

Waterkwaliteit

Waterveredeling draait om het optimaliseren, functionaliseren en personaliseren van leidingwater.
Het omvat de productie van waterkwaliteiten, zoals:

  • ultra zuiver water
  • gerevitaliseerd water
  • waterstofrijk water
  • zuurstofrijk water
  • fotonen = licht rijk water.

Klinkt ingewikkeld? Om dit te begrijpen is inderdaad een – voor natuurkundige leken – ongebruikelijk standpunt nodig, met een nieuw perspectief. Als je meekijkt met wat de natuurkunde ofwel (quantum) fysica bestudeert, dan kom je uit op ‘energie niveau’. Anders gezegd, beland je aan de onzichtbare kant van wat wel zichtbaar en tastbaar is. In die context praten we over moleculen, atomen, elektronen en biofotonen. En ook over frequenties, informatie en moleculaire ordening. De behandelingen draaien in de basis allemaal om energie, zoals het hele leven draait op energie. Het is even wennen, maar als je blijft kijken gaat er een diepgaande wereld voor je open (die je kijk op het leven voorgoed verandert! :+)

Deze getransformeerde waterkwaliteiten worden bereikt met zowel innovatieve technieken als eenvoudige natuurlijke methoden. Een aantal kunnen in combinatie worden gebruikt. Voor Nieuw Water selecteerde ik een beproefde selectie vitalisatoren, omgekeerde osmose apparaten, ionisatoren en natuurlijke hulpmiddelen zoals: werveling, edele metalen, edelstenen en EM keramiek.

NB: Aan elk van deze behandelingen zal ik een apart blog artikel wijden, dus Stay Tuned (schrijf je in voor de email serie, of download de Preview van het boek De Schoonheid van Water of blijf de website bezoeken) en over een paar weken/maanden ben je helemaal ingewijd!

Even tussendoor: de Nieuw Water Kaart
De speciaalwaters heb ik voorzien van een eigen ‘Water Chakra’ en opgenomen in De Nieuw Water Kaart als:
Energie Water, Actief Water, Puur Water, Licht Water, Edel Water, H2 Water, O2 Water en Sappig Water.
Water Chakra's

Deze water menukaart (te zien op de website nieuwwater.nl) heeft een prachtige vorm en uitstraling (van horen zeggen :+) en is bedoeld voor horeca-, wellness en sportgelegenheden, die aandacht willen besteden aan verse, lokale / duurzame en gezonde alternatieven voor flessenwaters en onbehandeld kraanwater. Voor veel zaken is dit toekomstmuziek en men wacht liefst op de vraag vanuit de klanten. Toch zal het niet lang duren voordat de praktische waarde van waterveredeling doordringt, dankzij gezondheid bewuste en verduurzamende consumenten.

Waterveredeling biedt vele voordelen die je wel degelijk kunt waarnemen en goed kunt meten:

  • Optimale smaak van het drinkwater of van wat je met kraanwater maakt (zoals bouillon, thee, ..)
  • Beste rendement, door meer marge (bepaalde toepassingen voor bedrijven)
  • Meer winst, door minder kosten (bijvoorbeeld in onderhoud/levensduur van apparaten of door afstappen van flessenwater)

NL’s eerste Waterveredelaar

Een van de bijzonderste inzichten die ik opdeed tijdens mijn onderzoek is dat water heel beïnvloedbaar is. Dat is goed nieuws voor ons en het water, omdat het met zoveel negatieve invloeden te kampen heeft.. we kunnen het water namelijk ook heel goed in positieve richting beïnvloeden! En dat gaat zelfs zo ver, dat wij water persoonlijk kunnen maken. Het loont echt om (aandacht, zorg, geld) in waterkwaliteit te investeren. Het rendement is ongekend. Ik zie het inmiddels als mijn persoonlijke taak om het water te helpen ons te helpen. Hoe beter wij voor het water zorgen, des te beter zorgt het voor ons.

Zo werd ik NL’s 1e waterveredelaar en de kunst die ik als waterveredelaar beoefen is het lokale water optimaliseren voor de eindgebruiker. In samenwerking kunnen we het water afstemmen op je persoonlijke voorkeur of voor specifieke doeleinden, zoals voedsel- en drank bereidingen, gezondheidswensen of een specifiek productieproces. Ik weet inmiddels uit ervaring dat kraanwater voor iedereen zuiverder, lekkerder, functioneler en dus waardevoller gemaakt kan worden.

Zo maken we water consumptie:

Duurzamer door het schenken van vers getapt kraanwater, in plaats van voorverpakt (duur, vervuilend, onpraktisch) flessenwater. Bovendien helpt het schrappen van chemische hulpmiddelen watervervuiling voorkomen.

Gezonder omdat leidingwater in het reiniging- en transporttraject de oorspronkelijke structuur en energie verliest. Dit kan gelukkig worden hersteld en dat is nodig, want de ordening van watermoelculen en de energetische informatie zijn van grote invloed op de vitale functies van water.

Lekkerder omdat zowel de structuur als de energiewaarde bepalend zijn voor de smaak en beleving van (drink-) water en voor de kwaliteit van gerechten en dranken.

Ben je nog niet overtuigd dat waterveredeling bijdraagt aan een schoner, mooier en gezonder leven?

Dat is heel begrijpelijk! Wanneer je de verschillen ooit hebt ervaren, kun je eigenlijk niet weten waar ik het over heb :+)
Het is gewoon tijd voor een verhelderend consult, zodat je kunt proeven, ervaren en mij al je vragen kunt stellen.
of bezoek de online winkel en snuffel op je gemak aan de geselecteerde waterveredeling methodes.
En heb je de vrijblijvende email serie Gezond Water al ontvangen?

Over de schrijver
Water draagt het Leven. Hoe belangrijk is dat? Omdat water zo algemeen aanwezig is, wordt gemakkelijk over het hoofd gezien, wat de kwaliteit van water met onze levenskwaliteit doet. Waterkwaliteit bepaalt de functionele eigenschappen van ons water en dat zijn er veel. Ik houd van het leven en van de schoonheid van vitale, gezonde mensen en bedrijven. Jij ook?
Jaap van Till
Door

Jaap van Till

op 14 Jan 2018

Interessant, speciaal door de vele berichten afgelopen week over verontreinigingen in het drinkwater aangetroffen.

Giovanna
Door

Giovanna

op 15 Dec 2018

En het gaat maar door he, Jaap.. Wat een beerput eigenlijk, als je eenmaal die berichten volgt en de onderzoeken over microverontreinigingen leest.. aandacht voor waterkwaliteit is eigenlijk urgent, maar dit wordt niet algemeen h-erkend (ook niet door de media!)

Mathilda Kaim
Door

Mathilda Kaim

op 15 Jan 2018

Een Eye opener. Fantastisch!

Giovanna Gomersbach
Door

Giovanna Gomersbach

op 07 May 2019

Super leuk jouw enthousisme Ma Mathilda! :+)

Marianne
Door

Marianne

op 15 Jan 2018

Prachtig als je van de WATER heet !

Giovanna Gomersbach
Door

Giovanna Gomersbach

op 07 May 2019

Een prachtige naam Marianne van de Water! En daarom kon jij Het Boek in huis halen natuurlijk ook niet weerstaan :+)

Reactie plaatsen

Ontvang vrijblijvend de 7-delige email-serie

Gezond Water.