Water is NL's Nationale Drank

Water is NL's Nationale Drank

NL’s Nationale Trots

Heb jij je al gerealiseerd dat Water onze Nationale Drank is? Nederland is trots op het eigen kraanwater. ‘Wij hebben in Nederland het beste Water ter wereld’ en ‘Dus ik drink gewoon kraanwater’ zijn veelgebruikte uitspraken. Bovendien zijn Nederlanders dol op het idee dat Water zo goed als ‘gratis’ is, dus dat willen ze graag zou houden. Geef ze eens ongelijk :+)

Misschien vind jij ook dat een horecagelegenheid (kraan)water gratis moet serveren? Vind ik zelf wel wat kort door de bocht. Tuurlijk is het fijn om te kunnen doen of je thuis bent. Een ondernemer is ondertussen (heel) hard aan het werk en kan dan niet thuis zijn en lekker ontspannen. Die vrije tijd moet gekocht worden, vanuit de winst (omzet-/- veel kosten). Wat zou je bestellen als dat kraanwater niet ‘gratis’ je dorst zou lessen? Dat is dus de omzet die wordt misgelopen.

foto: Björn Burton

Maar goed, zelf ben ik nooit een kraanwater drinker geweest. Tot dat ik aandacht kreeg voor echt lekker water drinken. Dat begon met flessenwater. Tonissteiner en Evian waren bij mij favoriet. Sinds de ontdekking van Vitaal Water eind 2010, ben ik steeds meer gaan proeven en vergelijken. Langzaamaan werd het voor mij steeds duidelijker: het ene water is het andere niet + water is eigenlijk heel waardevol!

Voor mij is voeding sowieso van grote waarde, voor mijn lichamelijk en geestelijke (!) gezondheid, ofwel: mijn welzijn. Niet alleen voor mij natuurlijk, iedereen zou wel varen op de beste kwaliteit natuurvoeding, maar ik hecht hier bewust waarde aan. Inmiddels dus ook aan het water dat ik drink en gebruik in mijn huishouden. Het is mijn levensvocht, dus mag het alsjeblieft van de hoogste kwaliteit zijn? Dat is mijn geld zeker waard en ik kan je zeggen: ik voel mij de koningin te rijk, met het assortiment speciaalwaters dat ik nu in huis heb! Zeldzaam gewoon.

top 3 favoriete dranken
Tegenwoordig drink ik heel graag Water. Wanneer ik opsta, tussendoor en voordat ik ga slapen. Tijdens de avond drink ik rode wijn, mijn andere favoriete drank. In de ochtend, na mijn eerste waters, is het tijd voor mijn 3e favoriete drank: heerlijk sterke (versgemalen) koffie, gezet in mijn ‘Moka Pot’. Mijn favoriete bonen dragen de naam Equîto (bio), een melange die wordt gebrand door Brandmeester’s.

Oprichter en directeur Lammert Brouwers gaf mij vorige week een wijze raad voor het zetten van koffie in de Moka Pot: eerst het Water een de kook brengen, dan pas de koffie gaan verhitten.. Je voorkomt zo het verbranden van de koffie en inderdaad, mijn koffie smaakt nu voller!

Ook niet onbelangrijk: het water dat ik gebruik is gefilterd met een Omgekeerd Osmose filter systeem (van BestWater, dat ook revitaliseert). Voor optimale koffie ontbreekt dan wel een minimaal benodigde hoeveelheid mineralen. Ik los dat thuis op door een mini-lepeltje Sol toe te voegen (een zoutoplossing die je gemakkelijk zelf maakt met integraal zout, zoals Atlantisch grijs zeezout of Himalaya zout).

                              

Hoeveel ik precies drink dat weet ik niet, gewoon voldoende naar mijn gevoel. Alsmaar tellen, daar houd ik niet van. Niet van geld tellen, niet van glazen water tellen en al helemaal niet van calorieën of lichaamsgrammen tellen. Hoef je niet aan mee te doen, zeg ik tegen mijzelf. Er zijn andere manieren om te weten hoe ik er voor sta qua gezondheid en gemoedsrust. Ik bedacht mij vandaag, dat ik nu zelfs kan voelen wanneer ik weinig dronk op een dag. Dat voelt als een gemis. Minder helder.. minder juicy! 🙂

Ik zie in de spiegel dat ik er alsmaar beter aan toe ben.
 Beter zelfs dan 20 jaar geleden. Dan kijk ik naar de kleur en spankracht van mijn huid en mijn stabiele gewicht (of eigenlijk toch wat dunner dan voorheen..). Ik merk op dat ik overwegend een opgeruimd gevoel heb en volop in beweging ben. Dansend, hardlopend en ook als ondernemer timmer ik aan de weg. Wanneer ik terugkijk, heb ik al aardig wat kwaaltjes en destructieve gewoonten afgeserveerd. Bovendien heb ik de veerkracht om mijn verliezen te nemen, weer op te staan en verder te gaan. Sterker nog,

[tweetquote]ik zie hoe ik mijzelf blijf vernieuwen. een ander voor voor verjongen 🙂 " target="_blank">Drink met aandacht en met smaak, dan merk je het verschil.

Dankzij drinken met aandacht, geniet ik nu echt van Water drinken. Thee drinken is er eigenlijk bijna niet meer bij. Het grote voordeel van mijn nieuwe professie (waterconsulent) is dat ik zelf kan kiezen uit de waterveredeling methodes die ik heb geselecteerd. Nu heb ik een assortiment veredeld Water in huis en ik geniet van de variatie. Ik voel regelmatig de koning te rijk, door deze overvloed aan veredeld drinkwater :+)

                              

Hoeveel ik precies drink dat weet ik niet, gewoon voldoende naar mijn gevoel. Alsmaar tellen, daar houd ik niet van. Niet van geld tellen, niet van glazen water tellen en al helemaal niet van calorieën of lichaamsgrammen tellen. Hoef je niet aan mee te doen, zeg ik tegen mijzelf. Er zijn andere manieren om te weten hoe ik er voor sta qua gezondheid en gemoedsrust. Ik bedacht mij vandaag, dat ik nu zelfs kan voelen wanneer ik weinig dronk op een dag. Dat voelt als een gemis. Minder helder.. minder juicy! 🙂

Ik zie in de spiegel dat ik er alsmaar beter aan toe ben.
 Beter zelfs dan 20 jaar geleden. Dan kijk ik naar de kleur en spankracht van mijn huid en mijn stabiele gewicht (of eigenlijk toch wat dunner dan voorheen..). Ik merk op dat ik overwegend een opgeruimd gevoel heb en volop in beweging ben. Dansend, hardlopend en ook als ondernemer timmer ik aan de weg. Wanneer ik terugkijk, heb ik al aardig wat kwaaltjes en destructieve gewoonten afgeserveerd. Bovendien heb ik de veerkracht om mijn verliezen te nemen, weer op te staan en verder te gaan. Sterker nog,

[tweetquote]ik zie hoe ik mijzelf blijf vernieuwen. een ander voor voor verjongen 🙂

Waarom ik dit zeg, is omdat ik graag meer aandacht vestig op ons natuurlijk regeneratievermogen. Omdat dit zo bemoedigend is wanneer je fysiek ergens last van hebt. En zo behulpzaam in het keren van onheil en problemen. Je hoeft alleen maar aan te dragen wat je lichaam (en geest) goed kunnen gebruiken, de rest gaat vanzelf. Water speelt hierin een belangrijke hoofdrol. Het is voedend, reinigend en verzorgend. Het vult al je cellen en watermoleculen vormen je hele lijf. Kortom,  het verdient je primaire aandacht.

Sta jij er wel eens bij stil, dat je continu van binnen uit wordt vernieuwd? Dat bijna alles te helen is, automatisch, dankzij je zelfhelend vermogen? Net als onze natuur, zijn wij behept met veerkracht en zelfredzaamheid. Tenzij je die vergeet te activeren en denkt dat je zelf geen aandeel hebt in je zelf-onderhoud.

Dezelfde principes zie ik ook terug in hoe het water zich gedraagt en zichzelf herstelt in de natuur. In samenwerking met de natuurelementen en -wetmatigheden, vernieuwt het Water zich. Het herstelt in zuurstofgehalte, reinigt zich van vuil en bacteriën, herstructureert zich met behulp van aardse frequenties en magnetisme van de Aarde. Daarbij vind Water een weg in de hydrologische cyclus en in alles wat leeft.

Dat vind ik mooi. En ik geniet van het ervaren van de energie die het water kan brengen. Nu dat ik weet dat Water ook energie neemt indien nodig, zorg ik er voor dat het water dat ik drink, waar ik mee kook en waar ik mijzelf mee was, voldoende energie bevat. Of zelfs extra rijk is aan levenskracht bevorderende energie. Omdat dat heel prettig aanvoelt, omdat ik anders energie inlever in plaats van energie ontvang..  én omdat het kan!

Dit artikel dient om mijn aandacht voor onze waterkwaliteit te delen . Want Water is niet alleen NL’s nationale drank. Het is de basis voor alles wat wij consumeren. Iedere dag weer. Iedere slok, iedere hap, zelfs iedere teug en zucht lucht bevat Water. Het alomtegenwoordige water zorgt voor alles wat leeft en ook voor vitale gezondheid en duurzaam welzijn.

Zolang we hier weinig bij stilstaan is de kwaliteit van het water niet gewaarborgd. Dat vind ik zelf een gemiste kans, want de waterkwaliteit maakt verschil. In werkelijk ieder levens- of productieproces! Ook al kun je daar onbewust omheen leven, wanneer je de verschillen eenmaal leert kennen en onderscheiden, worden je ogen gewassen. Ik geef je op een briefje: wanneer je je dagelijkse water met zorg en aandacht behandeld, gaat levenskwaliteit er op vooruit.

Dus, is water ook jouw dagelijkse drank? Of weet je dat je er meer van zou moeten/willen drinken? Oriënteer je dan eens op de mogelijkheden om kraanwater te verfijnen en te optimaliseren. Water veredelen noem ik dat. Je lijf en welzijn zijn het waard en je portemonnee vaart er wel bij, als je gewend bent flessenwater te drinken 🙂

Is het NL kraanwater dan niet goed genoeg, vraag je je nu af?
Daarover heb ik andere artikelen geschreven, zoals over of het nodig is om te filteren en het staat voor je klaar.

 

door: Giovanna Gomersbach de Lege

 

Over de schrijver
Water draagt het Leven. Hoe belangrijk is dat? Omdat water zo algemeen aanwezig is, wordt gemakkelijk over het hoofd gezien, wat de kwaliteit van water met onze levenskwaliteit doet. Waterkwaliteit bepaalt de functionele eigenschappen van ons water en dat zijn er veel. Ik houd van het leven en van de schoonheid van vitale, gezonde mensen en bedrijven. Jij ook?
Reactie plaatsen

Ontvang vrijblijvend de 7-delige email-serie

Gezond Water.