Masterclass Drinkwater op komst..

Masterclass Drinkwater op komst..

Als waterexpert wil ik alles weten van water en vooral ook ervaren wat waterkwaliteit is en doet. Zeker culinair gezien ben ik bijzonder geïnteresseerd, want water is de basis voor al onze voeding. Bovendien wordt de smaak van gerechten en watergedragen dranken beïnvloedt, zoals in thee en koffie.

Leuke ontdekkingen vind ik bijvoorbeeld dat je met ‘omgekeerd osmose water’ de lekkerste thee maakt en met ‘geïoniseerd basisch water’ de krachtigste bouillon. Overigens is ook het kopje of het glas van waaruit je thee drinkt van invloed op je beleving van de thee. En de lepel waarmee je de bouillon of soep eet, speelt ook een rol..(!)

Nu heb ik een interessante masterclass in het vooruitzicht, helemaal gewijd aan de verschillende waterkwaliteiten: met water sommelier Roland van den Abbeele.

Op het programma staan:

  • Veel meer weten over water en meer genieten van water
  • Een hoge en constante kwaliteit water serveren aan gasten
  • Het verschil tussen mineraalwater, bronwater en kraanwater leren kennen
  • Geld verdienen met onderscheidend water en een deskundig advies
  • Water en gerechten leren combineren.
Heel geschikt dus voor foodprofessionals en culinaire liefhebbers.

Waarom een water masterclass?

Water is essentieel voor de werking voor ons lichaam en algeheel welzijn. Daarnaast kent water ongelofelijk veel ‘smaken’, die vooral bepaald worden door de bodem. We praten dus over “terroir” van water, net als bij wijn. Doordat de minerale samenstelling per water verschilt, verschilt ook de smaak. In een tijd waar smaak en herkomst gelukkig weer steeds belangrijker worden is het dus logisch dat vakmensen weten waar hun water vandaan komt en hoe het smaakt. De kwaliteit van water en kennis over water stijgt in rap tempo. In steeds meer restaurants krijg je zelfs een waterkaart of wateradvies van de sommelier!

Nieuw Water introduceert de Nieuw Water Kaart voor horeca, op basis van veredeld, vers getapt, lokaal kraanwater.

Nieuw Water voor Horeca

De eigenschappen en kwaliteit van drinkwater zijn nog steeds onderbelicht en daardoor niet bewust. Ook het verschil tussen bronwater en mineraalwater is voor mensen onduidelijk. Daarom is deze water masterclass een prima basis om in korte tijd veel te leren over water en ook de verschillen te ervaren. Zie je jezelf al een serie totaal verschillende waters proeven?

Een Nieuw Water consult is overigens ook gebaseerd op een waterproeverij: op basis van veredeld, vers getapt kraanwater: op locatie.

De watersommelier

De masterclass zal verzorgd worden door Roland van den Abbeele, de 1e watersommelier van België en de bekendste watersommelier in de Benelux. Zijn ervaringsdeskundigheid deed hij de afgelopen decennia op als maître en sommelier in diverse sterrenrestaurants. Sinds 1989 is hij ook actief als waterdocent. De Masterclass wordt gefaciliteerd door vinoloog en kok Robert Verweij van TeesT. Als kok en gastronoom wil hij ook altijd meer leren over water.

Net als wij, toch? Of ga je niet mee? :+)
Ik deel dit ‘event’ omdat ik iedere waterliefhebber en culinair geïnteresseerde deze masterclass wil aanbevelen.

Voor wie is de watercursus?

Horeca-ondernemers, sommeliers, waterliefhebbers, foodies, restaurant medewerkers en waterverkopend personeel. Na afloop ontvang je ook het water masterclass getuigschrift.

Wat er concreet aan de orde komt:

  • • Water en gerechten combineren
  • • De verschillende soorten water
  • • De herkomst van water en smaakverschillen
  • • Hoe verdien je als horecaondernemer aan water?
  • • Productie van water
  • • Water serveren in het restaurant
  • • Waterproeverij

Wat gaan we doen?

Deelnemers krijgen kennis over de productie van mineraalwater en de verschillende soorten bronwater. Wat zijn de smaakverschillen tussen waters en hoe komt dat? Wat is het verschil tussen mineraalwater, bronwater en kraanwater? En op welke temperatuur komt de smaak van water het beste tot zijn recht? We gaan dus ook veel water proeven.

Hoe lang duurt de water masterclass?

Van 10:30 tot 15:00 inclusief lunch.

Waar is het?

In Kookstudio IJsselstein te IJsselstein: parkeren & route.

Wat kost het en wat krijg je precies?

  • • Eén dag professionele watercursus van de bekendste watersommelier van de Benelux
  • • Alle lesmaterialen
  • • Koffie/thee gedurende de hele dag
  • • Een met liefde bereide lunch
  • • Een lekker glas wijn bij de lunch
  • • Het getuigschrift

€ 119 exclusief btw (bedrijven)
€ 138 inclusief btw (particulieren)

De geplande datum is: donderdag 9 november 2017

Wil je ook deelnemen? Gaaf!

Email mij via de contactpagina en ik zorg dat je 5% korting krijgt :+)

Het aantal deelnemers is beperkt, wacht daarom niet te lang. Je kunt je ook rechtstreeks hieronder inschrijven. Dat is makkelijk en snel. Wanneer je mijn naam noemt krijg je alsnog de beloofde 5% korting!
Uitschrijven kan ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.

JA, IK DOE MEE MET DE WATER MASTERCLASS

Over de schrijver
Water draagt het Leven. Hoe belangrijk is dat? Omdat water zo algemeen aanwezig is, wordt gemakkelijk over het hoofd gezien, wat de kwaliteit van water met onze levenskwaliteit doet. Waterkwaliteit bepaalt de functionele eigenschappen van ons water en dat zijn er veel. Ik houd van het leven en van de schoonheid van vitale, gezonde mensen en bedrijven. Jij ook?
Reactie plaatsen

Ontvang vrijblijvend de 7-delige email-serie

Gezond Water.