Electrolyse Experiment met drinkwater

Electrolyse Experiment met drinkwater

Er is een Facebook bericht viraal gegaan (of hij ontving in ieder geval heel veel reacties), van een Turkse man die in alle staten was door zijn Electrolyse Experiment met drinkwater. Hij heeft dit gefilmd en de toon en agressiviteit was zodanig, dat ik mij hiervan heb gedistantieerd. Ookal was het resultaat dat hij toonde spectaculair. Van dit visuele spectakel wordt dankbaar gebruik van gemaakt door waterfilter aanbieders, met name Omgekeerde Osmose filters. Waar ik er 1 van ben.. :+)

De reacties zijn begrijpelijk, want je schrikt wel als je ziet wat er met het water gebeurt. Alleen wordt dat wat je ziet nog niet juist begrepen.

Dat zit zo:

  1. De gebruikte elektroden zijn van staal en in combinatie met de electrocutatie van het water beginnen die direct te roesten. Die roest wordt vervolgens direct afgegeven aan het water. Zie daar een verkleuring van geel > oranje > bruin.
  2. Het Omgekeerde Osmose water is zo leeg / arm aan vaste stoffen, dat het water de stroom niet geleid. Je kunt ook zeggen: de weerstand van dit water is hoog. Daarom zie je die reactie niet optreden.

Belangrijk is nu de vraag hoe we dit experiment interpreteren. Is het kraanwater nu zo slecht omdat het er zo uit ziet? Of is het relatief in de vergelijking, omdat het Bestwater Omgekeerde Osmose water de stroom niet geleid. Wat mij betreft ligt de waarheid in het midden, maar die kleuren.. die zeggen wel iets.

Het meetinstrument is dus een electrolyse apparaatje van goedkoop materiaal. Beter zou zijn dat de staafjes een platinum coating zouden hebben, zoals een goede waterionisator. Maar goed, op de behuizing staat aangegeven welke kleuren zichtbaar kunnen worden én wat die betekenen.

Electrolisis Apparatus for Water

Hieronder zie je het verschil nadat het apparaatje is geplaatst in een glas met kraanwater, naast een glas BestWater.

Zo ziet het er van boven uit:

Nog even een zij aanzicht:

En een kraanwater doorkijkje.

Nu was dit mijn eerste kennismaking met dit fenomeen en deze foto’s zijn nogal onvoorbereid genomen.

Wat dit experiment Niet aangeeft is wat er nu eigenlijk precies in zit, behalve ijzer en roest. De gelige verkleuring in het BestWater zou het gevolg zijn van de roest die van de elektroden afkomt, dan wel zuren of andere organische stoffen. Fluoride kan het niet zijn, omdat het Nederlandse kraanwater niet wordt gefluorideerd en omdat dit zou worden uitgefilterd door een BestWater filter.

Wat mij wel duidelijk is:

  1. er is een groot verschil is tussen kraanwater en omgekeerd osmose water.
  2. de lust om een gewoon glas kraanwater te tappen is nog meer afgenomen.
  3. ik aangenaam gerustgesteld ben over mijn investering in een Bestwater 66 Ultimate.

Ik sta open voor meer experimenten. Misschien is het een goed idee om een bijeenkomst te organiseren waarbij de mensen een fles van hun eigen lokale water meenemen. Hiermee kunnen we:

  • de pH waarde testen
  • de droogrest testen (waaronder calcium, ofwel de hardheid)
  • de electrolyse kleuren laten ontstaan
  • de Bovis waarde testen
  • eventueel aangevuld met kinesiologisch testen: welk water past het best bij jou?!

Tijd voor een water Workshop??

Laat mij weten of je hier interesse in hebt…

 

Over de schrijver
Water draagt het Leven. Hoe belangrijk is dat? Omdat water zo algemeen aanwezig is, wordt gemakkelijk over het hoofd gezien, wat de kwaliteit van water met onze levenskwaliteit doet. Waterkwaliteit bepaalt de functionele eigenschappen van ons water en dat zijn er veel. Ik houd van het leven en van de schoonheid van vitale, gezonde mensen en bedrijven. Jij ook?
Wicher van Rijssen
Door

Wicher van Rijssen

op 13 May 2019

Gelukkig is het water in Zutphen tegenwoordig afkomstig van grondwater van de Veluwe. Hebben ze in het voorbeeld in bovenstaand artikel de zaak wel juist weergegeven? Zoveel smeer in drinkwater? Rond de Middellandse Zee wordt ook vaak alleen flessenwater als drinkwater gebruikt. Misschien in dit geval ook en is het smerige water bedoeld voor andere doeleinden! Een voordracht van jou zie ik met belangstelling tegemoet (bij mij een beetje in de buurt)!

Giovanna Gomersbach
Door

Giovanna Gomersbach

op 23 Jun 2020

Beste Wicher, we doen ons best om mensen aan het beste water te helpen en dat begint met waterbewustzijn. Zeker in die landen waar het water niet drinkbaar is uit de kraan valt een wereld te winnen.

Reactie plaatsen

Ontvang vrijblijvend de 7-delige email-serie

Gezond Water.