Houden Van als drijfveer

Houden Van als drijfveer

Ik heb ontdekt dat ik mij laat leiden door waar ik van houd. Het was en is mijn leidraad en drijfveer. Daarom ben ik geen voorstander van polariseren of pijnpunten adresseren. Problemen voorkomen is meer mijn stijl. En volgens mij kan dat het best, het makkelijkst en het efficiëntst door aandacht en energie te besteden aan waar meer van nodig is en wat gewenst is. Dat is natuurlijk ook de basis voor het gevleugelde gezegde: waar je aandacht aan schenkt groeit. Zo ontstaat moeiteloosheid en steeds meer ruimte voor liefde, duurzame gezondheid, vitaliteit en plezier.

Daarom heb ik eens op een rijtje gezet waar ik van houd, omdat ik graag wilde zien hoe zich dat heeft vertaald naar mijn werkzame leven. Zo ziet het er nu uit:

Ik houd er van om te onderzoeken hoe het leven werkt. Daarom heb ik al veel gelezen en soms diepgaand bestudeerd, op zoek naar de essentie en tijdloze wetten.

Ik hou ook veel van zintuigen strelen, met pure en krachtige of juist subtiele smaken en met geuren, kleuren, vormen en structuren. Daarom ben ik van jongs af aan al met natuurvoeding bezig en dit heeft mij veel productkennis gebracht.

Ik houd van begrijpen wat het verschil maakt in kwaliteit en te ontdekken wat het beste werkt, qua smaak of voor gezondheid en welzijn. Zo kwam ik op het spoor van ambachtelijkheid, duurzaamheid, innovatieve wetenschappen en inspirerende voorgangers.

Ik hou van kiezen voor wat werkt en daarmee problemen zien te voorkomen. Preventief denken en handelen in een constructieve richting. Dat bespaart een hoop moeite, geld en verspilling van energie.

Ik hou veel van kijken naar stralende, vitale levensenergie: ik zie het in jonge kinderen en vrije dieren, in sommige oude mensen, in verse eetbare natuur en in de zon die schittert op het water.

Ik houd van de schoonheid die ik overal zie, ook in bewegingen, ideeën, zonnestralen, geluiden, ogenblikken.

Ik hou van puurheid, harmonie en verfijning. Zoals te vinden is in de natuur en in hoogontwikkelde culturen. Daarom wil ik graag dat we ons bewust zijn van dat (en ook wat) wij continu cultiveren..

Ik houd van alles met elkaar verbinden; om te beginnen mijn eigen hoofd met mijn hart en mijn handen. Maar ook: ideeën met de praktijk en gelijkgestemden met elkaar. Ik hou er van om mooie producten en hun producenten te verbinden met afnemers. En andersom: mensen met producten die van toegevoegde waarde zijn voor levenskwaliteit. Jij blij, ik blij!

Ik hou ook van samenwerking, krachten bundelen, teamplay. En van het creëren van mijn eigen werk. Wat ik gelukkig ook bijna altijd heb gedaan. Zo werd ik producent, importeur, distributeur, conceptontwikkelaar, starter van stichting K-ETEN en een paar bedrijvige start-ups.

Ik houd van verbeteren van wat echt beter moet en van doen wat ik het liefst doe: verbindingen leggen die ertoe leiden dat onze levensenergie optimaal blijft stromen. Ik wil bijdragen aan de levenskwaliteit van alles en iedereen, overal en altijd, vooral voor de kinderen. Eigenlijk wil ik het paradijs op Aarde, aards en ideëel. Dat blijkt ook uit wat ik heb gedaan in de handel, in de keuken en in mijzelf.

Inmiddels wordt ik gedreven door de kwaliteit van ons water. Daarom schreef ik De Schoonheid van Water ~ Goud van de toekomst en ben ik in 2017 gestart met Nieuw Water waterveredeling: een nieuw begrip in NL.

Bijna alles waar ik van hou komt samen door het werk wat ik nu doe: water veredelen voor de beste kwaliteit water voor iedere doelstelling. Vooral natuurlijk het water dat wij dagelijks eten en drinken.

Wil jij weten hoe en waarom water het verschil maakt voor onze levenskwaliteit? En genieten van het mooiste boek over water dat er bestaat? Bestel dan jouw eigen exemplaar: https://nieuwwaterwinkel.nl/boek-bestellen-de-schoonheid-van-water-goud-van-de-toekomst/

Houd jij ook van het bevorderen van wat moeiteloos werkt? Voor onszelf, onze kinderen en onze omgeving, nu en in de toekomst? En wil je direct aan de slag met het optimaliseren van de waterkwaliteit? Ik help je graag.

Ook bedrijven help ik, om dankzij optimale waterkwaliteit meervoudige winst te gaan boeken! https://www.nieuwwaterwinkel.nl/consult

Ik houd het hier op… tot ziens?

 

 

 

 

Over de schrijver
Water draagt het Leven. Hoe belangrijk is dat? Omdat water zo algemeen aanwezig is, wordt gemakkelijk over het hoofd gezien, wat de kwaliteit van water met onze levenskwaliteit doet. Waterkwaliteit bepaalt de functionele eigenschappen van ons water en dat zijn er veel. Ik houd van het leven en van de schoonheid van vitale, gezonde mensen en bedrijven. Jij ook?
Reactie plaatsen

Ontvang vrijblijvend de 7-delige email-serie

Gezond Water.