Hoe maak jij extra lekkere soep?

Hoe maak jij extra lekkere soep?

Wat is het belangrijkste ingredient voor de lekkerste soep?

Ik twijfel tussen: waterkwaliteit, liefde en tijd. Om niet te hoeven kiezen voeg ik ze gewoon samen! 🙂

Soep is een makkelijk en voedzaam gerecht dat je snel op tafel zet. Om de soep lekker vol te laten smaken gebruik je bouillon. Je kunt  hiervoor kant- en klare groente-, vis-, kip- of runderbouillon voor gebruiken. Maar er gaat niets boven zelf bouillon maken en alle soepen bestaan natuurlijk voor het grootste gedeelte uit water. Verzadigd door de smaak gevende ingrediënten en aangevuld door kruiden, specerijen en zout.

Om de meeste en beste smaak uit je ingrediënten te halen, maak je gebruik van gezuiverd geïoniseerd water met een pH-waarde van 9,5. Hiermee gebruik je de kracht van dit water om smaken en voedingstoffen maximaal tevoorschijn te halen.

Zin om een allerlekkerste en supergezonde bouillon te maken?

Neem een grote soeppan en begin met wat goede olie of boter. Fruit hierin schoongemaakte en gesneden groenten zo’n 10 minuten. Voeg kruiden en specerijen toe en bedek alles ruim met (gezuiverd en geïoniseerd) water. Vervolgens doe je de deksel op de pan en zet je het vuur op de laagste stand om de temperatuur heel langzaam te laten stijgen, zonder dat het aan de kook komt. Als je het op deze manier doet trekt de bouillon alle vitaminen en mineralen uit de ingrediënten zonder dat deze verloren gaan in de stoom. Om een optimale smaak te behalen neem je hier de tijd voor en laat je de bouillon 4-12 uur trekken. Hoe langer hoe liever, zeker wanneer je een botten bouillon maakt. En een kwartier voor je de soep eet voeg je nog wat verse groente en/of kruiden toe.

Heb je deze week geen tijd om eerst bouillon te maken?

Dan ga je gewoon direct over naar het maken van een gevulde soep. Hier vind je het recept voor mijn heerlijke pompoensoep!

Over de schrijver
Water draagt het Leven. Hoe belangrijk is dat? Omdat water zo algemeen aanwezig is, wordt gemakkelijk over het hoofd gezien, wat de kwaliteit van water met onze levenskwaliteit doet. Waterkwaliteit bepaalt de functionele eigenschappen van ons water en dat zijn er veel. Ik houd van het leven en van de schoonheid van vitale, gezonde mensen en bedrijven. Jij ook?
Reactie plaatsen

Ontvang vrijblijvend de 7-delige email-serie

Gezond Water.